Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

ΚΚΕ(μ-λ) | Μετατρέπουν την Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των φονιάδων! Να αντισταθούμε!

 

Από το ΚΚΕ(μ-λ) λάβαμε και παραθέτουμε

Για ακόμη μία φορά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετατρέπεται σε βάση εξόρμησης των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών. Για ένα διάστημα έξι μηνών, με το διαδοχικό ελλιμενισμό εφτά θηριωδών μεταγωγικών πλοίων θα αποβιβαστούν συνολικά περίπου 6.000 στρατιωτικοί, 1.800 στρατιωτικά οχήματα και άρματα μάχης, 145 ελικόπτερα, όπως και ο μεγαλύτερος όγκος στρατιωτικού εξοπλισμού των τελευταίων δεκαετιών. Μέσω του οδικού δικτύου θα προωθηθούν σε 14 διαφορετικές χώρες, στα πλαίσια των ασκήσεων του Αμερικανικού Στρατού . (...)

Δεν είναι κρυφό, ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αναφέρεται ως η «Σούδα του Βορρά», προμηνύοντας έτσι νέα δεινά για το λαό και τη νεολαία.

Η κατάσταση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της ανανέωσης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ (MDCA), που τόσο η τωρινή, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση προώθησαν. Με τη Συμφωνία αυτή επεκτείνονται οι στρατιωτικές δραστηριότητες στις βάσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε Σούδα, Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Αλεξανδρούπολη κ.α. Συμβαδίζει επίσης με τη μετατροπή του λιμανιού σε ενεργειακό κόμβο για τις ΗΠΑ. (…).

(...) Πρόκειται για μία τεραστίων διαστάσεων στρατιωτική άσκηση, που στόχο έχει την ανάσχεση της ρωσικής επιρροής, ενώ στέλνει μήνυμα ισχύος απέναντι στην Κίνα, η οποία κάνει και αυτή βήματα διείσδυσης στο ζωτικό χώρο την ιμπεριαλιστών της Δύσης (ΗΠΑ-ΕΕ). (...)

Κανένα αίσθημα ασφάλειας δεν μπορεί να γεννά στο λαό και τη νεολαία, η ακόμα μεγαλύτερη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη πολεμική βάση. Ο μόνος παράγοντας «ασφάλειας και σταθερότητας» είναι η ανάπτυξη ενός μαζικού και πολιτικοποιημένου λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος που θα αντιπαλεύει την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, το φιλοπόλεμο κλίμα που καλλιεργείται με μπόλικες δόσεις εθνικισμού και σοβινισμού, την προοπτική μιας πιο «ένθερμης» πολεμικής αντιπαράθεσης στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger