Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

"Προδότες και εγκληματίες": Σαν σήμερα, 24 Ιανουαρίου 1944, ο συνεργάτης των ναζί,δοσίλογος "υφυπουργός Εργασίας" Νικόλαος Καλύβας, εκτελείται στην Αθήνα από την Οργάνωση Προστασίας Λαϊκού Αγώνα (ΟΠΛΑ).

 Ήταν στέλεχος του φασιστικού μεταξικού καθεστώτος και από το 1941 ένας από

Απάντηση στον χρήστη
τους βασικούς ανθρώπους των ναζί και των εγχώριων συνεργατών τους ενάντια στις ηρωικές μάχες που έδιναν τα εργατικά συνδικάτα στην κατοχική Αθήνα και τον Πειραιά. Φανατικός αντικομμουνιστής, αφού συνεργάστηκε με τη δικτατορία Μεταξά,προσέφερε κατόπιν–και πάντα με το αζημίωτο–
Εικόνα
1
5
τις υπηρεσίες του και στους φασίστες κατακτητές.Τον Αύγουστο 1941 διορίσθηκε από την προδοτική κατοχική "κυβέρνηση" Τσολάκογλου Γενικός Γραμματέας της "Εθνικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος"της δοσιλογικής "ΓΣΕΕ". Από 2 Δεκεμβρίου 1942 7 Απριλίου 1943, ήταν "υφυπουργός Εργασίας"
Εικόνα
1
5
στην "κυβέρνηση" του φιλοναζιστή προδότη Λογοθετόπουλου. Το 1943 προσπάθησε να επιστρατεύσει (δολοφονήσει) χιλιάδες Έλληνες εργάτες που θα πολεμούσαν στο Ανατολικό Μέτωπο ή θα εργάζονταν σε γερμανικά εργοστάσια. Είχε υπογράψει (μαζί με τον Λογοθετόπουλο) την απόφαση και οργάνωσε
Εικόνα
1
5
και την σύνταξη των καταλόγων. Την επιστράτευση αυτή την ματαίωσαν οι μεγάλες εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις του ΕΑΜ, όταν ο λαός της Αθήνας εισέβαλε στο Υπουργείο και πυρπόλησε τα αρχεία του.Είχε συμφωνήσει και για την είσοδο των Βουλγάρων στην Ελληνική Μακεδονία και Θράκη.
Εικόνα
1
5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger