Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

Αυξημένες οι προκρατήσεις Ολλανδών τουριστών προς την Σκόπελο το 2020


Εξαιρετικά αισιόδοξα μηνύματα για αυξημένες προκρατήσεις τουριστών από την Ολλανδία προς Ελλάδα το 2020, προέκυψαν από τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της χώρας "Vakantiebeurs 2020" στην Ουτρέχτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από 15 έως 19 Ιανουαρίου, όπου συμμετείχε ο ΕΟΤ. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Ελλάδα αναδείχθηκε ως ο καλύτερος προορισμός διασκέδασης από την τουριστική πλατφόρμα Reisgraag.nl, επιβεβαιώνοντας την αγάπη των Ολλανδών για το ελληνικό γλέντι.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ μεταφορά 38χρονης από το λιμένα Άγνωντα ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
38χρονης από το λιμένα Άγνωντα ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συμμετοχή σε αποστολή στα Στενά του Ορμούζ αποφάσισε η κυβέρνηση!

Δηλώνει έτοιμη να μετάσχει σε αποστολή και στη Λιβύη
  • Χωρίς τέλος η κατρακύλα της εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ
Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Ντε Γκολ» συνοδεύει στην Ανατολική Μεσόγειο ελληνική φρεγάτα
Eurokinissi
Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Ντε Γκολ» συνοδεύει στην Ανατολική Μεσόγειο ελληνική φρεγάτα
Ετοιμη να συμμετάσχει σε ιμπεριαλιστική αποστολή και στα Στενά του Ορμούζ, «μια ανάσα» από το Ιράν, δηλώνει η κυβέρνηση, δείχνοντας μέχρι πού είναι διατεθειμένη να φτάσει την εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.
Την επικίνδυνη εξέλιξη ανακοίνωσε, χτες, το ΥΠΕΞ της Γαλλίας που σε ανακοίνωσή του, στην οποία επιστρατεύει τα γνωστά προσχήματα που αξιοποιούνται σε όλες τις σχετικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αποστολές, σημειώνει: «Συμμεριζόμενοι την εκτίμηση ότι η σημερινή κατάσταση στον Κόλπο και τα Στενά του Ορμούζ παραμένει ασταθής σε μια περιοχή κρίσιμη για την παγκόσμια σταθερότητα και υποστηρίζοντας την προσέγγιση αποκλιμάκωσης όσον αφορά την αντιμετώπιση περιφερειακών ζητημάτων ασφαλείας, οι κυβερνήσεις Βελγίου, Δανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ολλανδίας και Πορτογαλίας υποστηρίζουν πολιτικά τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής αποστολής θαλάσσιας επιτήρησης στα Στενά του Ορμούζ (European-led maritime surveillance mission in the Strait of Hormuz - EMASOH)».
Κάνοντας σαφές ότι έχουν ήδη παρθεί αποφάσεις από τις προαναφερόμενες κυβερνήσεις για τις συνεισφορές σε μέσα και προσωπικό, το γαλλικό ΥΠΕΞ αναφέρει: «Χαιρετίζουμε τις επιχειρησιακές συνεισφορές ("συνεισφορές σε είδος"), όπως έχουν ήδη ανακοινώσει η Δανία, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ολλανδία σε αυτήν την προσπάθεια και προσβλέπουμε σε περαιτέρω δεσμεύσεις τις προσεχείς ημέρες».

Πρόκληση


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν την Ελλάδα να διαχειριστεί τις σχέσεις της με την Αγκυρα με τρόπο που δεν θα πλήξει τη σημαντική συμμαχία μας, το ΝΑΤΟ». Τα παραπάνω είναι λόγια του Ο' Μπράιεν, συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Και επιβεβαιώνουν αυτό που συστηματικά προσπαθούν να κρύψουν ή να διαστρεβλώσουν τα διάφορα αστικά επιτελεία και οι απολογητές της προσήλωσης στα αμερικανοΝΑΤΟικά δόγματα. Πιο καθαρά δεν γινόταν να ειπωθεί ότι πρώτη προτεραιότητα της Ελλάδας ως βαθιάς ενταγμένης - κατ' επιλογή της ελληνικής αστικής τάξης - στον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό είναι η διατήρηση της σταθερότητας της νοτιοανατολικής πτέρυγας της λυκοσυμμαχίας, το κράτημα της Τουρκίας στη συμμαχία. Αρα η όλη διαχείριση των Ελληνοτουρκικών πρέπει να γίνει μόνο με αυτό το κριτήριο. Κατά συνέπεια, προκρίνονται η συνδιαχείριση, η συνεκμετάλλευση, το «γκριζάρισμα» συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων αν αυτό είναι αναγκαίο. Γι' αυτό άλλωστε ο Αμερικανός αξιωματούχος προσθέτει: «Εκτιμάμε πολύ τις προσπάθειες που κατέβαλε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης για να διατηρήσει ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας με την Αγκυρα» - δηλαδή τις διαπραγματεύσεις με ορίζοντα μία ακόμα ιμπεριαλιστική διευθέτηση για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Η αμερικανική αυτή σύσταση είναι μία ακόμα μεγάλη πρόκληση και επιβεβαίωση της πανηγυρικής χρεοκοπίας για τα περί «Ελλάδας - πυλώνα σταθερότητας», εξαιτίας της βαθιάς εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Γιάννης Σκαρίμπας (Πέθανε σαν σήμερα το 1984). Απέναντι στους «ευνουχιστές της Ιστορίας και τους αλλουβρεχήτες της αλήθειας»


«Οι Τούρκοι δεν ήσαν οι χειρότεροι … Ο ελληνικός λαός δε θάκανε την επανάσταση για ν’ αποκαταστήσει και πολιτικά τους κοτσαμπάσηδες. Οι λέγοντες ότι η Επανάσταση ήταν μόνον Εθνική, ή είναι αδιάβαστοι, ή δε μας λένε την αλήθεια. Σκοτώνοντας τους Τούρκους ήξερε ότι σκοτώνει το σύμμαχο των κοτσαμπάσηδων. Χωρίς τον αφανισμό πρώτα αυτουνού, δεν μπόραε να ξεπάτωνε τους άλλους. Το ότι σ’ αυτόν η Επανάσταση γελάστηκε, δεν παει να πει ότι τους εφείσθη. Θα τους πέρναε εν στόματι μαχαίρας. Το ότι νόμισε ότι για τούτο είχε καιρό, αυτό της έφαγε … Η Επανάσταση απότυχε…».

96 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου επαναστάτη Β.Ι.Λένιν


"Η κοινοβουλευτική δημοκρατία, είναι το καλύτερο δυνατό πολιτικό περίβλημα του καπιταλισμού και γι' αυτό το κεφάλαιο, κατακτώντας αυτό το καλύτερο περίβλημα, θεμελιώνει την εξουσία του με τόση ασφάλεια, με τόση σιγουριά, που καμιά αλλαγή ούτε προσώπων ούτε θεσμών, ούτε κομμάτων μέσα στο αστικό δημοκρατικό πολίτευμα, δεν κλονίζει αυτή την εξουσία" 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου