Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Η Ζέττα Μακρή στηρίζει τα αιτήματα των ενηλίκων ΑμεΑ

 

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, με αναφορά της, που κατέθεσε, την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, έφερε, στην Βουλή, τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό και ειδικές ανάγκες «Η Αγία Σκέπη».

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, που είναι η παγκόσμια ημέρα αναπηρίας και με αναφορά σε ιδιαίτερα δυσάρεστα και, δυστυχώς, συχνά περιστατικά πολλαπλών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν τόσο οι οικογένειες, που έχουν παιδιά με αναπτυξιακού τύπου αναπηρίες, όσο και τα ίδια τα άτομα, ιδίως στην ενήλικη ζωή τους, ο σύλλογος επισημαίνει, ενδεικτικά, μία σειρά παραλείψεων, όπως: απουσία επίσημης καταγραφής των ατόμων με αναπηρία, έλλειψη κέντρων ημερησίας φροντίδας και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης, δομές διά βίου μάθησης και προστατευόμενη εργασία. Συνέπεια αυτών των ελλείψεων, τα παιδιά αλλά και οι νέοι έφηβοι ΑμεΑ βιώνουν τον εγκλεισμό στο σπίτι, περιθωριοποιούνται, αποκλείονται από την εργασία και υφίστανται κοινωνικό ρατσισμό.

Τα αιτήματα αυτά προσυπογράφει και υποστηρίζει, θερμά, η βουλευτής γνωρίζοντας ότι η υπεύθυνη πολιτική ηγεσία, ευαισθητοποιημένη και με πλήρη γνώση των αδυναμιών, που, στην αναφορά, επισημαίνονται, θα αναλάβει και τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger