Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

«Πάγωσαν» πληρωμές τουριστικοί πράκτορες Η TUI τις μεταφέρει για το 2021 στις Βόρειες Σποράδες


 

Η TUI τις μεταφέρει για την άνοιξη του 2021 στις Βόρειες Σποράδες

«Πάγωσαν» τις πληρωμές οι τουριστικοί πράκτορες και τις μεταφέρουν για την άνοιξη του 2021. Λόγο για αγώνα επιβίωσης κάνουν από την πλευρά τους οι Ελληνες ξενοδόχοι σε πανελλαδική κλίμακα, ενώ το θέμα αφορά και τις Βόρειες Σποράδες, όπου ο Γερμανικός κολοσσός μεταφέρει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες.

Η αρχή έγινε από την TUI, προ ημερών ενημέρωσε τους ξενοδόχους με τους οποίους συνεργάζεται πως θα πληρώσει το 25% όσων τους οφείλει μέχρι το τέλος του χρόνου και το υπόλοιπο 75% στο διάστημα Μάρτιος - Απρίλιος 2021.

Η TUI υποστηρίζει πως δεν μπορεί να πληρώσει τώρα το σύνολο των οφειλών διότι δεν «πάνε» καλά τα χειμερινά προγράμματα και μεταθέτει το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών για την άνοιξη.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ξενοδόχος Αρης Δερβένης του «Skiathos Palace» και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, έκανε λόγο για «πλήγμα στην ρευστότητα των επιχειρήσεων» που «έβαλαν πλάτη» για να ξεκινήσει και πάλι ο τουρισμός, η «καθυστέρηση των πληρωμών». Παράλληλα όμως διευκρίνισε ότι η TUI είναι φερέγγυος οργανισμός και υπάρχει καλή συνεργασία, πολλών ετών, με παράλληλη αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, ο γερμανικός κολοσσός ενημέρωσε τους ξενοδόχους, ζητώντας την κατανόησή τους. «Στη συμφωνία που μας πρότειναν, ενταχθήκαμε οικειοθελώς, γιατί υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και συνεργασία πολλών ετών», είπε.

Με τις υποχρεώσεις να «τρέχουν» και τους ξενοδόχους σε ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, η καθυστέρηση πληρωμών, «μας προκαλεί πρόβλημα στη ρευστότητα και εν μέρει στην κίνηση των κεφαλαίων μας», υπογράμμισε ο κ. Δερβένης, για να προσθέσει ότι «έχουμε όλη την γκάμα των γραφείων. Τα υπόλοιπα γραφεία έχουν πληρώσει κανονικά, δεν έχουμε πρόβλημα. Μόνο η TUI έκανε αυτή την ανακοίνωση και μας ζήτησε να τη βοηθήσουμε γιατί, όπως μας ενημέρωσε, έχει κάποιες άλλες προτεραιότητες».

ΓΛ. ΥΔΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger