Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Αναφορές για αιτήματα ξενοδόχων και επιχειρηματιών της Σκιάθου


Κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος 
στον υπουργό Οικονομίας

Δύο αναφορές στον υπουργό Οικονομίας σχετικά με αιτήματα της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας η πρώτη και επιχειρηματιών και καταστηματαρχών της Σκιάθου η δεύτερη, κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. 

Σε ό,τι αφορά την Ενωση Ξενοδόχων, ο βουλευτής ζητά να εξεταστεί η πρότασή τους για επιστροφή από το κράτος του ποσού που δαπανά το ξενοδοχείο για το τεστ κορωνοϊού στους πελάτες - εφόσον το αποτέλεσμα βγει αρνητικό- στα μικρά ξενοδοχεία που αδυνατούν να καλύψουν το κόστος του τεστ. Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρει, αναμένεται να ενισχυθούν οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, αυτή την ιδιαίτερη τουριστική περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας.
Με τη δεύτερη αναφορά, ο Χρήστος Μπουκώρος μεταφέρει το αίτημα επιχειρηματιών και καταστηματαρχών της Σκιάθου για τη λήψη επιπλέον μέτρων στήριξης για την επιβίωση των εμπορικών καταστημάτων του νησιού. 

Πρόκειται για επιχειρήσεις που λειτουργούν βάσει της τουριστικής κίνησης του νησιού και η οποία φέτος έχει μειωθεί κατακόρυφα, καθώς ενώ πέρυσι δέχτηκαν πάνω από 50 πτήσεις charter, τη φετινή χρονιά και μέχρι και σήμερα έχουν δεχθεί μόλις 7, με αποτέλεσμα ο μειωμένος τζίρος να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας των επιχειρήσεών τους, την ώρα που οι αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις «τρέχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger