Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ



Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά χαιρετίζει την πρόταση της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έλενας Κουντουρά , να θεσπιστεί επίσημο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ για τα θέματα της ισότητας και των δικαιωμάτων των γυναικών, την παρέμβασή της προς την Ομοσπονδιακή Υπουργό της Γερμανίας Φραντζίσκα Γκίφεϊ, η πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Χρυσοβελώνη ορίσθηκε για πρώτη φορά μετά το 1980,  αρμόδια υφυπουργός για θέματα Ισότητας Φύλων επί πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα. Το 2019 συμμετείχε σε δύο άτυπες συνόδους σε επίπεδο Υπουργών από ίση θέση με υπουργούς Ισότητας της Γαλλίας, Αυστρίας κ.τ.λ.,  όπως και σε μία Παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ όπου μίλησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης, καταθέτοντας προτάσεις για να συμπεριληφθούν στην Ευρωπαϊκή Πολιτική για την Ισότητα των Φύλων. 
Η τοποθέτηση υφυπουργού με χαρτοφυλάκιο τα θέματα Ισότητας διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επιτάχυνση και συμψήφιση της μόνης νομοθεσίας μετά από πολλά χρόνια για την Ισότητα των Φύλων τον Απρίλιο του 2019 που πραγμάτωσε την δουλειά της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων, σωματείων γυναικών και επιστημόνων, που είχε προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να έχει  φτάσει στην Βουλή για ψήφιση.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα την πρόταση της φίλης και υπερδραστήριας Ευρωβουλευτή Έλενας Κουντουρά να  θεσπιστεί επίσημη σύνθεση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συμμετοχή των Υπουργών Κρατών της Ευρώπης για την Ισότητα των Φύλων. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να διαπιστώνουμε την συνέχιση μιας αξιόλογης πρωτοβουλίας που άρχισε η προηγούμενη Κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση του Αλέξη Τσίπρα για θέματα Ισότητας των Φύλων και ίσων δικαιωμάτων , να συνεχίζει να καλλιεργείται μέσω της Έλενας Κουντουρά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Έλενα Κουντουρά για την αξιέπαινη πρωτοβουλία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger