Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Κων. Μαραβέγιας: Θράσος του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις




«Επί Τσίπρα είχαμε μία καταστολή δημόσιας διαμαρτυρίας κάθε πέντε ημέρες»


Για απύθμενο πολιτικό θράσος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη "Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις". Ο κ. Μαραβέγιας επισήμανε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν θέλει να επέλθει καμία βελτίωση στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και όσα ακούστηκαν για χουντικά διατάγματα και κατάργηση του Συντάγματος, απλώς καταδεικνύουν την απελπισία, της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει βυθισμένος στα εσωκομματικά του προβλήματα τα οποία πρόσφατα γιγαντώθηκαν, καθώς επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες ότι επιχειρούσε να δημιουργήσει καθεστώς και να αφανίσει τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας», τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας και χαρακτήρισε θράσος του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για ανελεύθερες πρακτικές με αφορμή τις ρυθμίσεις για τις δημόσιες συναθροίσεις.

Παρουσιάζοντας δημοσιεύματα από το 2015, τα οποία μάλιστα κατέθεσε και στα Πρακτικά της Βουλής, ο κ. Μαραβέγιας αποκάλυψε την υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των διαδηλώσεων. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο «Πρώτη φορά Αριστερή καταστολή», με θέμα τις πρωτοφανείς εκδηλώσεις βίας εναντίον διαδηλωτών στο Σύνταγμα, τον Ιούλιο του 2015, καθώς και σε δημοσίευμα του Ιανουαρίου 2016 με τίτλο «Τα ΜΑΤ χτύπησαν συνταξιούχους στην πορεία για το ασφαλιστικό». 

Ακόμη, θύμισε ότι τον Οκτώβριο του 2016, η τότε κυβέρνηση απέτρεψε με χημικά τους συνταξιούχους να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για «Εικόνες ντροπής» και να επισημαίνουν ότι «οι συνταξιούχοι δεν κατάφεραν να προχωρήσουν προς το Μαξίμου μετά τη μεγάλη τους πορεία, καθώς οι κλούβες των ΜΑΤ έφραζαν την Ηρώδου Αττικού και τους έκοψαν το δρόμο. Τότε οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των ηλικιωμένων διαδηλωτών». 

Ο κ. Μαραβέγιας επικαλέστηκε στοιχεία του Συνηγόρου του Πολίτη, σύμφωνα με τα οποία στα τεσσεράμισι χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε κατά μέσο όρο μία καταστολή δημόσιας διαμαρτυρίας πολιτών κάθε πέντε ημέρες, ενώ υπενθύμισε ότι από το Βήμα της Βουλής ως Πρωθυπουργός ο Αλ. Τσίπρας ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχουν κλούβες έξω από το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι εικόνες, όμως, που αντίκριζαν καθημερινά οι πολίτες στην Ηρώδου Αττικού ήταν αυτές ενός μόνιμα αποκλεισμένου από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δρόμου. 

«Αυτή ήταν η αγάπη και η φροντίδα που δείξατε για τις δημόσιες συναθροίσεις. Μπορεί κάποιος να πει ότι είχατε μια πλατωνική σχέση με τις διαδηλώσεις, ότι δεχόσασταν θεωρητικά το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, αρκεί αυτό να μην εκδηλωνόταν κοντά στα κέντρα εξουσίας του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως, αποδείχθηκε ότι δεν θέλατε κανενός είδους διαμαρτυρία, ακόμα κι αν αυτή γινόταν μακριά από την πρωτεύουσα ή ακόμα και αν αφορούσε μαθητικές παρελάσεις», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, κατέθεσε στα Πρακτικά της Βουλής δημοσιεύματα του πρώτου εξαμήνου του 2019, όταν η τότε Κυβέρνηση διέτασσε την προληπτική προσαγωγή δεκάδων ανθρώπων, ακόμα και θαμώνων καφέ, επειδή έκαναν το λάθος να βρεθούν κοντά σε σημείο όπου θα εμφανίζονταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπενθύμισε τα άγρια επεισόδια στο Πισοδέρι της Φλώρινας ανάμεσα σε διαδηλωτές που αντιδρούσαν στη Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και σε αστυνομικούς των ΜΑΤ. 

Τέλος, αναφέρθηκε στις προληπτικές προσαγωγές δεκαέξι ατόμων στα Γιαννιτσά, προκειμένου να μην εκφράσουν την αντίθετη άποψη τους στις κυβερνητικές πολιτικές με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για κινήσεις πανικού της τότε Κυβέρνησης. 

«Σήμερα, ο πανικός συνεχίζει να είναι ο πιο κακός σας σύμβουλος» κατέληξε ο κ. Μαραβέγιας και κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων, αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα από τους συναδέλφους του βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger