Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Οκ, οι πολιτικά ηλίθιοι Γερμανοί αναγνώστες της «Bild». Αλλά και οι "δικοί" μας;


Του Σ. Λ

Δεν είμαι σε θέση να υποδείξω, πόσο μάλλον σε δημοσιογράφους που έχουν δεκαετίες στο επάγγελμα, με ποιο τρόπο θα ιεραρχούν και θα "διαχειρίζονται" τις ειδήσεις.
Δεν θέλω να γίνω συγκεκριμένος, αλλά ομολογώ ότι απογοητεύτηκα από δημοσιολόγο τον οποίο εκτιμώ για την  διαισθητική ματιά και σκέψη που έχει στα άρθρα του, όταν βλέπω τώρα να υιοθετεί το παραμύθι που παρουσιάζει σαν είδηση η «Bild». 

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ απέτρεψε την τελευταία στιγμή χθες το βράδυ θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. 
Το σχετικό δημοσίευμα υπάρχει σε όλα τα ΜΜΕ και κάνει περιττή κάθε δική μου αναφορά.

Ομως, δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ πώς γίνεται να αποδέχονται οι δικοί μας δημοσιογράφοι τόσο αβασάνιστα το δημοσίευμα ενός εντύπου, που μπροστά του, εφημερίδες σαν "Espresso", και  την "Ελεύθερη Ωρα", θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν υποψήφιες για βραβείο Πούλιτζερ;

Οποιοδήποτε έχει και την ελάχιστη επαφή με τον διεθνή τύπο, γνωρίζει ότι εδώ έχουμε μια ρυπαροφυλλάδα που υπήρξε το βασικό όργανο του Σόιμπλε για να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του και καθοδηγούμενη από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.
Το ότι την διαβάζουν καθημερινά εκατομμύρια Γερμανοί, πολιτικά ηλίθιοι, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Δεν έχω τις γνώσεις, και δεν θα έκανα έναν επιπόλαιο σχολιασμό για την κρίση και αποκλιμάκωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. 
Αυτό όμως που μπορώ να συστήσω σε όσους ασμένως έσπευσαν να αποδεχτούν το κείμενο της κατάπτυστης γερμανικής εφημερίδας είναι να διαβάσουν αυτά που αποκάλυψε ο τέως αρχισυντάκτης της φυλλάδας, Peter Bartel, στο βιβλίο του που φέρει τον μονοσύλλαβο τίτλο «BILD». Απ' αυτό θα μάθουν ότι πρόκειται «σε μια έξωθεν αρδευόμενη εφημερίδα λαϊκής εκπαίδευσης  υπέρ της Ανγκελα Μέρκελ και σε μια μηχανή προπαγάνδας, σχεδιασμένη να υπηρετεί την ελίτ εξουσίας».

Καλό είναι επίσης να πληροφορηθούν τις ιδιαίτερες οικονομικές σχέσεις που έχουν Γερμανία-Τουρκία, με τον ένα σχεδόν τρίτο των πολεμικών εξοπλισμών που πουλάει η Γερμανία να καταλήγει στην χώρα του Ερντογάν.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger