Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Κων. Μαραβέγιας: Ζήτημα επιβίωσης για τις εμπορικές επιχειρήσεις η μείωση των ενοικίων μέχρι τέλους του 2020



Αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας προς τον υπουργό Οικονοµικών Χ. Σταϊκούρα


Το αίτημα των ιδιοκτητών εµπορικών επιχειρήσεων για μείωση των ενοικίων µέχρι το τέλος του 2020, προώθησε με Αναφορά του προς τον υπουργό Οικονοµικών κ. Χ. Σταϊκούρα, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. 


Η Αναφορά στηρίζεται σε κοινή επιστολή των Εµπορικών Συλλόγων ολόκληρης της Θεσσαλίας σχετικά µε την ανάγκη συµπερίληψης των εµπορικών επιχειρήσεων στο µέτρο της κατά 40% µείωσης των ενοικίων που θα καταβάλουν µέχρι τέλους του 2020, στις περιπτώσεις που έκλεισαν µε κρατική εντολή ή επλήγησαν οικονοµικά λόγω της πανδηµίας του COVID-19.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας ζητούν από την Πολιτεία να προχωρήσει στην επιδότηση του 40% των ενοικίων επαγγελματικής στέγης μέχρι και το τέλος του έτους 2020 σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις, θεωρώντας ότι οι παρενέργειες της πανδημίας στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων θα συνεχιστούν για τουλάχιστον ολόκληρο το τρέχον έτος. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι το μέτρο ήδη εφαρμόζεται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Τσεχία, τη Δανία και την Ολλανδία. 

Εκτιμάται ότι η υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου θα αναχαιτίσει, έστω και εν μέρει, τις αρνητικές διαστάσεις της πανδημίας, ενώ θα δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες στους πληττόμενους εμπόρους να ανακάμψουν και να μπορέσουν να προσελκύσουν ξανά το καταναλωτικό κοινό στα καταστήματά τους. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί με την Αναφορά του να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για την ικανοποίηση του αιτήματος, αναγνωρίζοντας πως για τις επιχειρήσεις της περιοχής αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας, καθώς κρίνεται η βιωσιμότητά τους και η διατήρηση των θέσεων εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger