Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Απ' τα κηρύγματα του Παναγιωτάτου Αυστραλίας, στον μακαριστό Χριστόδουλο με κατάληξη τον κομμουνιστή Βάρναλη


Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί να συγκεντρώσει τόσα επικριτικά σχόλια ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας επειδή "αγόρασε ένα πολυτελές διαμέρισμα με σειρά ανέσεων, όπως θέα στην Όπερα και τη Γέφυρα του Σίδνεϊ, θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο και πάρκινγκ για δύο αυτοκίνητα, αξίας 6.5 εκατομμυρίων δολαρίων", όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η αυστραλιανή ειδησεογραφική ιστοσελίδα news.com.au.να αναπαράγει ο ιστότοπος της "Καθημερινής".
Η ποιμαντική  ράβδος αυτού του αρχιρασοφόρου καθοδηγεί πολύ πλούσιο ποίμνιο και επόμενο είναι να του προσφέρεται αξιόλογο "άρμεγμα".

Εδώ στην "ψωροκώσταινα" όταν πέθανε ο "δικός" μας Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αποκαλύφθηκε ότι μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούσαν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας μας πείραξε που μάλιστα είναι ποιμενάρχης πολλών εκατομμυρίων πιστών;

Αυτός ο ιεράρχης δεν ήταν επιρρεπείς στις «επικίνδυνες γιόγκα, πιλάτες και διαλογισμό», δείγμα ότι "τον επισκέπτονται υπερφυσικές δαιμονικές δυνάμεις", όπως ακούσαμε να μας λένε άλλοι θεόπνευστοι ιεράρχες. 
Απλώς ο Παναγιότατος Αυστραλίας σαν εκπρόσωπος του θεού επί γης, παρακινούσε τους πιστούς να δείχνουν εγκράτεια στην κοσμική τους ζωή και να κάνουν νηστεία και προσευχή, σύμφωνα με τις επιταγές του Κυρίου για να απολαύσουν την "χαρισάμενη επουράνια ζωή". 
Αυτός και πολύ σωστά, προτιμάει να χαίρεται την επίγεια που του εξασφαλίζει ο οβολός των πιστών, και σε κάποια φάση αν θεωρήσει ότι παράκουσε τις θεϊκές εντολές, κάνει μια μετάνοια, και ο μεγαλόψυχος Υψιστος, τον συγχωρεί και του εξασφαλίζει ένα ρετιρέ στον παράδεισο.

Υ.Γ: Αντε τώρα να μην θυμηθείς τον Κώστας Βάρναλη που στην εποχή του, στην δεκαετία του 30, η "Ιερά Σύνοδος" πρωτοστατούσε στον αγώνα ενάντια στους «μαλλιαροκομμουνιστές», ο κομμουνιστής ποιητής έγραφε το παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger