Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Επιλεκτική αφωνία από τα ΜΜΕ


Εχει πλημμυρίσει το διαδίκτυο με βίντεο στα οποία παρακολουθούμε σοκαριστικές σκηνές, με την αστυνομία της Αμερικής να αντιμετωπίζει τους διαδηλωτές όχι απλώς με υπέρμετρη βία αλλά σαν δύναμη κατοχής που έχει να αντιμετωπίσει εξέγερση υπόδουλου λαού.

Ηδη η χώρα μετράει τέσσερις νεκρούς από τις διαδηλώσεις
Για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η παρουσία της Εθνοφυλακής είναι έντονη σε αρκετές πολιτείες, -αν και ακόμα έχει διακριτικό ρόλο-, ενώ σε άλλες απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Η είδηση που έχει ανεβάσει στον λογαριασμό της στο twitter η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, μας δίνει μια εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ.
Και φυσικά εύκολα μπορεί να αναλογιστεί κανείς αν όλα αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην Αμερική λάμβαναν χώρα στην Κούβα ή στην Βενεζουέλα π.χ, τι θα είχαμε ακούσει από τα ΜΜΕ.
Για αυταρχικά καθεστώτα θα μιλούσε ο Πρετεντέρης, για δικτατορίες που καταπιέζουν τους λαούς τους θα έκανε λόγο ο Προτοσάλτε...

Τώρα όμως που αυτή η συμπεριφορά των κατασταλτικών μηχανισμών γίνεται με εντολές του Τράμπ είναι απλώς ... Δευτέρα.

Και το εντυπωσιακό είναι ότι την στιγμή που ακόμα και αξιωματούχοι των ΗΠΑ -όπως ο δήμαρχος της Ατλάντα- παρουσιάζονται ανοιχτά στα ΜΜΕ και συνιστούν στον Τραμπ να σταματήσει τις εμπρηστικές δηλώσεις του και τα προκλητικά τιτιβίσματά του, γιατί οξύνει ακόμα περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση, στα εγχώρια ΜΜΕ, -κυρίως στα ηλεκτρονικά-, υπάρχουν δημοσιολόγοι που δικαιολογούν απόλυτα τις τοποθετήσεις του Αμερικανού Προέδρου.

Την στιγμή που έχει προκληθεί σάλος σε όλο τον κόσμο με το βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται περιπολικό της αστυνομίας να κινείται με δολοφονικές προθέσεις σε συγκεντρωμένο πλήθος στην Νέα Υόρκη και Αμερικάνους μπάτσους να ξυλοκοπούν αδιακρίτως τους διαδηλωτές, ειδήσεις όπως αυτή που παρέθεσε η Μ. Δεναξά θεωρούνται ανάξιες αναφοράς από τα "δικά" μας ΜΜΕ.

Αυτά αρκούνται να αναφέρουν τις δηλώσεις του Τραμπ για τους «δειλούς ακροαριστερούς παλαβούς που τριγυρνούν και χτυπούν ανθρώπους στο κεφάλι με ρόπαλα του μπέιζμπολ» και τα συγχαρητήρια που δίνει στις δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες "αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τους αναρχικούς υπό την ηγεσία κυρίως του Antifa". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger