Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Η σκλαβιά του λαού είναι η προϋπόθεση του ξεπουλήματος και της ρεμούλας!


Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Χθεσινό δημοσίευμα στον ιστότοπο "Αριστερά στην Καρδίτσα"- το οποίο αναδημοσιεύεται στο blog "Αντίσταση στις Γειτονιές", - σχετικό με το θέμα του καινούργιου φασιστικού νόμου,για τη μετατροπή των διαδηλώσεων σε ιδιώνυμα αδικήματα, τον οποίο σκαρώνουν οι ελληνόφωνοι υπάλληλοι της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας και του ξένου ιμπεριαλισμού, στηριγμένοι σε διάταγμα των χουντικών προγόνων τους, παρατίθεται μια φωτογραφία του φύλλου της "εφημερίδος της κυβερνήσεως", της εποχής που η χούντα νομοθετούσε το "βασιλικόν διάταγμα", εν ονόματι του Γλύξμπουργκ και με υπογραφή του Ζωιτάκη.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να προσέξει κάποιος πώς αρχίζει αυτό το φύλλο της "εφημερίδος" εκείνης της μέρας.
Πριν τη δημοσίευση του χουντοβασιλικού αυτού διατάγματος, με το οποίο απαγορεύονται "αι συγκεντρώσεις καί πορείαι", ακόμα και στο ... κέντρο της Καρδίτσας, προτάσσονται ορισμένα άλλα νομοθετικά διατάγματα των χουντικών καραβανάδων, με τα οποία γίνεται "οριστική παραχώρησις" λιγνιτωρυχείων σε κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα (δεν έχουν και τόση σημασία τα ονόματα-όλοι καταλαβαίνουμε περί του είδους και του φυραματος παρόμοιων παραχωρησιούχων της χούντας!).

Σημασία και αξία λοιπόν από αυτή τη σύμπτωση έχουν τα πολιτικά συμπεράσματα που επιβάλλεται να συναχθούν:
Τόσο η χούντα, όσο και η ψευδεπίγραφη "δημοκρατία" των αστών, που τη διαδέχτηκε κατόπιν ξένων εντολών και μεθοδεύσεων το 1974, έχουν ακριβώς την ίδια ταξική ουσία. Εργάζονται για τα συμφέροντα της τάξης των κεφαλαιοκρατών, είτε ιδιοκτητών ορυχείων είτε οιουδήποτε άλλου κλάδου. Μπορούν άνετα να στηρίζονται σε κοινό φασιστικό νομοθετικό πλαίσιο, που αφήνεται 50 χρόνια άθικτο, για κάθε χρήση αναγκαία στο καθεστώς της εκμετάλλευσης. Και προβάλλεται ξανά σε πρώτο πλάνο, όταν η πινοτσετικής-παπαδοπουλικής ιδεολογίας κοινοβουλευτική κυβέρνηση της μητσοτακικής χουντο-ακρο-δεξιάς προχωρά στην ταχύτατη παραχώρηση κάθε δημοσίου αγαθού αυτού του τόπου στο κεφάλαιο.

Από τα βουνά, τα δάση, τις λίμνες, τα λιμάνια και τις ακτές, μέχρι τα ναυπηγεία και την υδροδότηση της Αθήνας - κι όχι μόνο. Κι αυτή τη φορά, όχι σε συνήθεις θνητούς, απογόνους ταγματασφαλιτών και "σουρλαίων", όπως επί χούντας, αλλά σε διεθνή ιμπεριαλιστικά μονοπώλια, όπου συμμετέχουν, φυσικά ως μέτοχοι δευτέρας κατηγορίας, και ντόπια πιράνχας...

Χτες η εφημερίδα "Ριζοσπάστης" αναφέρει σε πρωτοσέλιδο άρθρο της την περίφημη φράση, στη Βουλή, του υπουργού γενικού ξεπουλήματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη -και συνδετικού κρίκου μεταξύ παλιάς και νέας φασιστοκρατίας- κ. Άδωνι, πως σύντομα οι "φίλοι μας Αμερικανοί" θα έχουν επιτέλους αποκτήσει, (εκτός από το Νεώριο της Σύρου) και τα ναυπηγεία της Ελευσίνας, με τις κοινές ευλογίες ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής των αστικών κομμάτων και κυβερνήσεων στην Ελλάδα, ανεξαιρέτως πολιτικής προσωπίδας. Το ξεπούλημα των πάντων στα κεφαλαιοκρατικά κοράκια, πάει μαζί με τη φτωχοποίηση-εξαθλίωση της εργατικής τάξης και του λαού, το σάρωμα των μισθών και των εργατικών δικαιωμάτων, τη διάλυση κάθε έννοιας ουσιαστικής Παιδείας και Υγείας του λαού κλπ.
Κι ως επιστέγασμα της λεηλασίας μιας χώρας κι ενός λαού, έρχονται και τα διεθνή ξεπουλήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων που πάνε πακέτο με τα δισεκατομμύρια προς τα ιμπεριαλιστικά μονοπώλια κατασκευής όπλων, αεροσκαφών και φρεγατών, καθώς και η εγχώρια ατελείωτη ρεμούλα, το διαγούμισμα των δημοσίων πόρων και των τοκογλυφικών ξένων δανείων, από συγγενείς, κολλητούς, φίλους, πελάτες,προπαγανδιστές και λοιπά σαπρόφυτα του συστήματος.

Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε καλύτερα, αγαπητοί φίλοι, γιατί ο Μητσοτάκης υπέδειξε στον φασίστα υπουργό του - τον πρώην γραμματέα του Σημιτικού "Πασόκ"- να κηρύξει ιδιώνυμο αδίκημα "τας απαγορευθείσας υπό της αστυνομίας συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις", ανασύροντας το σχετικό διάταγμα της χούντας;
Φυσικά αυτές είναι οι προθέσεις των αδίστακτων δεξιών φασισταράδων.

Τον τελευταίο λόγο όμως θα τον πει ο Λαός μας. Θέλω να πιστεύω ότι τούτος ο λαός, που κάποτε αψήφισε τις απαγορεύσεις και τα πολυβόλα των Γερμανών κατακτητών θα δώσει στους δρόμους του Αγώνα την πρέπουσα απάντηση στους βρωμερούς ελληνόφωνους άξιους...διαδόχους της Γκεστάπο.

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, ε, δεν μπορεί! Θα πέσει κάποια στιγμή πάνω του βαρύς ο πέλεκυς του Λαού, μόλις αποφασίσει ότι αυτός και μόνο δικαιούται να είναι ο νοικοκύρης στον τόπο και στον ιδρώτα του. Τότε το ξεπούλημα και η σκλαβιά θα κηρυχτούν οριστικά και αμετάκλητα εκτός νόμου, ιδιώνυμα αδικήματα έσχατης προδοσίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger