Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Δεν θα επιτρέψουν τη μετατροπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε ριάλιτι



Για αντιεκπαιδευτικές ενέργειες καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας το Υπουργείο Παιδείας και σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η εκπαιδευτική κοινότητα πρώτη φορά αντιμετωπίζει τέτοια απαξίωση και αντιδημοκρατικότητα από υπουργό. Σημειώνει επίσης ότι το υπουργείο βάζει σε κίνδυνο την υγεία εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους, αγνοώντας ή και διαστρεβλώνοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Έφτασε στο σημείο να εμπαίζει τα σχολεία και τη κοινή γνώμη, με έμμεσες υποσχέσεις για παροχή υλικοτεχνικής υποδομής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς είχαν ανάγκη και τελικά ανακάλεσε. Και όλα αυτά έχοντας την αμέριστη στήριξη των «παπαγάλων» των συστημικών ΜΜΕ, που όλως τυχαίως εδώ και καιρό κατασυκοφαντούν τους εκπαιδευτικούς. Την ίδια περίοδο νομοθετεί χωρίς κανένα διάλογο:
• Εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ιδιωτικών κολεγίων με τους αποφοίτους των δημόσιων πανεπιστημίων, που παραβιάζει ευθέως το άρθρο 16 του Συντάγματος. Επικαλείτο μάλιστα μία ευρωπαϊκή οδηγία, την οποία παρότι την ζήτησαν και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και κόμματα της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ουδέποτε την φανέρωσε.
• Καταθέτει προς διαβούλευση ένα άκρως αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, εν μέσω πανδημίας, που μεταξύ άλλων, απαγορεύει την εγγραφή μαθητών άνω των 17 ετών στα ημερήσια ΕΠΑΛ και αυξάνει το μέγιστο αριθμό ανα τμήμα στην α’βάθμια. Για την κίνησή της αυτή, εκτός από την πανελλαδική κατακραυγή, επήλθε και καταγγελία από την Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Επιτροπή για την Εκπαίδευση (ΕΤUCE), που αντιπροσωπεύει 11 εκατομμύρια εκπαιδευτικούς στην Ευρώπη.
• Κατατέθηκε και ψηφίστηκε η αυθαίρετη, απαράδεκτη και αιφνιδιαστική τροπολογία, σε άσχετο νομοσχέδιο, με την οποία προσπαθεί να στήσει, εν μέσω πανδημίας, «οργουελιανό» περιβάλλον στα σχολεία μας, καταπατώντας κάθε ελληνική και διεθνή νομοθεσία περί προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών.
Οι εκπαιδευτικοί, σεβόμενοι τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις για τα Ατομικά Δικαιώματα θα προασπιστούν την αξιοπρέπεια και τα προσωπικά δεδομένα των ίδιων και των μαθητών τους και σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουν τον ευτελισμό της παιδαγωγικής ελευθερίας και την μετατροπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε ριάλιτι. Η αντισυνταγματική και έτσι κι αλλιώς ανεφάρμοστη, ελλείψει υποδομών, απόφαση της υπουργού δεν θα εφαρμοστεί από κανένα/καμία εκπαιδευτικό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας θα ενημερώσει την Ένωση Γονέων Βόλου για τις αντιεκπαιδευτικές ενέργειες του Υπουργείου και θα ζητήσει τη συνεργασία της στο να καταγγελθεί και να μην επιχειρηθεί να εφαρμοστεί η διάταξη για τις κάμερες.
«Καλούμε τους συναδέλφους όλων των σχολείων της Μαγνησίας να ενημερώσουν τους συλλόγους γονέων των σχολείων τους και να συνεργαστούν με τους γονείς. Καλούμε σε συσπείρωση γύρω από την ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ. Προστατεύουμε τη υγεία μας και την υγεία των μαθητών μας. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας, το δημόσιο σχολείο, την παιδεία και τη δημοκρατία» καταλήγει στην ανακοίνωση..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger