Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Στο δρόμο σήμερα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

Δίωρη στάση εργασίας, με συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο «Αχιλλοπούλειο», που διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση, ζητώντας ενιαίο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Ένσημα.

Η Νοσηλευτική Κοινότητα δεν επιθυμεί την διαίρεσή της και δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς το 40% περίπου της δύναμής της σε οργανικές θέσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου.
Στο Νοσοκομείο Βόλου, αναφέρει, υπηρετούν 91 ΔΕ Νοσηλευτές σε οργανικές θέσεις. Είναι μαχόμενοι Νοσηλευτές στην πρώτη γραμμή, μαζί με τους ΤΕ και ΠΕ Νοσηλευτές, έχουν κοινό αντικείμενο εργασίας «την παροχή νοσηλευτικής φροντίδας» και βιώνουν τις ίδιες συνθήκες εργασίας. Στην Πανδημία πάλεψαν όλοι μαζί.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους όλοι μαζί πρέπει να συνεχίσουμε. Με τη σύσταση ενιαίου κλάδου η Κυβέρνηση καλείται να αναγνωρίσει έμπρακτα την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από το λιγοστό Νοσηλευτικό προσωπικό σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και με αλλότρια καθήκοντα να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Πολλές βάρδιες Νοσοκομείων αποτελούνται μόνο από ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές. Κάνουν όλες τις Νοσηλευτικές πράξεις για να μη θέσουν σε κίνδυνο τους ασθενείς. Η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων θα διαταράξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων εμφανίζοντας έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων Νοσηλευτών και βοηθών Νοσηλευτών.
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη 21/5/20 με 2ωρη στάση εργασίας (13.00 ως 15.00) και συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Οι εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα αναφέρουν ότι τα χειροκροτήματα και οι ευχαριστίες τελείωσαν, ενώ ήρθε η ώρα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων. ΒΑΕ για όλους τους Νοσηλευτές σε Ενιαίο κλάδο Νοσηλευτικού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger