Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Απεργιακή κινητοποίηση για να αρθούν οι συνδικαλιστικές - φρονηματικές απολύσεις που έκανε ο Μηταράκης


Πριν λίγες μέρες στην ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε «Αναβιώνει το "Συνδικαλιστικό τμήμα της Ασφάλειας"», φιλοξενούσαμε βίντεο στο οποίο παρακολουθήσαμε την τηλεφωνική παρέμβαση που έκανε η ταξική συνδικαλίστρια Ειρήνη Ζάννη, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η συνδικαλίστρια μας είπε ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με απόφασή του, απέλυσε την ίδια και 16 ακόμα συναδέλφους της τονίζοντας ότι οι απολυμένοι εκτός του ότι "είναι οι πιο έμπειροι που υπάρχουν στην υπηρεσία Ασύλου κάποιοι απ αυτοί είναι ιδρυτικά μέλη του σωματείου και υπήρξαν και στο Δ.Σ του σωματείου".

Εχουμε δηλαδή μια ξεκάθαρη δίωξη συνδικαλιστών από την δεξιά κυβέρνηση. Οπως σημείωνε η ταξική συνδικαλίστρια: "Αυτή η απόλυση ουσιαστικά υποκρύπτει συνδικαλιστική δίωξη γιατί αυτά τα άτομα που δεν ανανεώνεται η σύμβαση τους, έχουν πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις του κλάδου, χωρίς να έχει αιτιολογήσει ο κ. Μηταράκης γιατί κάνει αυτή την επιλογή. Σε λίγες μέρες θα βγούμε στην ανεργία".

Οπως ήταν αναμενόμενο το "Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου" προχωράει σε κινητοποιήσεις απαιτώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Μας ενημερώνει λοιπόν, δελτίο τύπου που μας έστειλε:

Την Τετάρτη 29 Απριλίου το ΣΕΣΥΑ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μαζί με μόνιμους/ες συναδέλφους/ισσες της Υπηρεσίας Ασύλου, πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες.... Ο κ. Μηταράκης, απαξιώνοντας τους εκπροσώπους των εργαζομένων, δεν εμφανίστηκε στην προγραμματισμένη συνάντηση και αντί αυτού παρουσιάστηκε ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, κ. Κωστάκος....

Στη νόμιμη απαίτηση του Σωματείου να λάβει γνώση των λόγων απόλυσης των 17 συναδέλφων, η απάντηση από πλευράς του κ. Κωστάκου ήταν ότι το Υπουργείο έχει ζητήσει γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να απαντήσει εάν μπορεί να μας τους γνωστοποιήσει (!), ουσιαστικά συνεχίζοντας το ατελείωτο κρυφτούλι, ενώ στην ίδια κουβέντα ο κ. Κωστάκος δήλωσε ότι υπάρχουν διάφοροι δικηγόροι (ιδιώτες;;;) που έχει συμβουλευτεί το Υπουργείο για την υποτιθέμενη βασιμότητα του εγγράφου που απέκλεισε τους/ις συναδέλφους/ισσες από την ανανέωση.

Τη στιγμή λοιπόν που 17 συνάδελφοι/ισσες θα βρεθούν στην ανεργία μετά από πέντε και έξι χρόνια εργασίας, το Υπουργείο επιλέγει να εμπαίζει τους εκπροσώπους του ΣΕΣΥΑ και να αποκρύπτει το σκεπτικό της μη ανανέωσης, ενισχύοντας τη θέση του Σωματείου ότι η απόφαση αυτή είναι εκδικητική και τιμωρητική.

Το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου συνεχίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, διεκδικώντας την ανανέωση όλων των συμβάσεων και την επιστροφή όλων των συναδέλφων/ισσών μας στις θέσεις τους.

Το ΣΕΣΥΑ καλεί τον Υπουργό κ. Μηταράκη να αναθεωρήσει τη στάση του απέναντι στους/ις συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου και να δώσει τέλος στην προσχηματική επιχειρηματολογία που έχει υιοθετήσει.

Το ΣΕΣΥΑ δηλώνει απερίφραστα ότι θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τις δράσεις του με όλα τα διαθέσιμα μέσα για να θωρακίσει τόσο τους 17 συναδέλφους/ισσες, όσο και κάθε συνάδελφο/ισσα μας απέναντι στην εκδικητική στάση των εκάστοτε πολιτικών προϊσταμένων...

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς να συμμετάσχουν την Δευτέρα 04/05/2020 στις 16.00 μ.μ στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, (Λεωφόρος Θηβών 198, Αγ. Ιωάννης Ρέντη, Κτίριο Κεράνη) εν όψει της εκ νέου συνάντησης μας με τον κ. Μηταράκη κατόπιν αιτήματος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Καμιά/Κανείς δεν περισσεύει, όλες/όλοι πίσω στις θέσεις μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger