Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Η Κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να σταματήσει να εξυπηρετεί φίλους και κολλητούς. Η Οικονομία και η κοινωνία της χώρας χρειάζονται πρόγραμμα με γενναία μέτρα στήριξης



Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό του Sky Rodos και τη δημοσιογράφο Νατάσα Παμπρή, ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου σχολίασε τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης και τις προβλέψεις για την κρίση από την πανδημία. Τέλος, ανέλυσε τις
βασικές θέσεις του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για να μείνει η χώρα όρθια και εξειδίκευσε τις προτάσεις για τα νησιά και την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και εργαζομένων σε αυτές.
https://www.youtube.com/watch?v=mQLqZDvW1uQ&feature=youtu.be
Η ΝΔ δεν έχει σχέδιο να προστατέψει την πρώτη κατοικία
«Η Κυβέρνηση απέδειξε ότι μόνη έγνοια της, κατά τη διαδικασία άρσης των μέτρων περιορισμού, ήταν να επιτρέψει τη λειτουργία των δικαστηρίων και των υποθηκοφυλακείων, τα οποία συνδέονται με τις υποθέσεις εγγραφής προσημειώσεων υποθήκης. Η ΝΔ δεν έχει απολύτως κανένα σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό».
Τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης για την Οικονομία είναι απλά αστεία
«Τα μέτρα στήριξης της Οικονομίας που η Κυβέρνηση έλαβε, είναι απλά αστεία. Επιδοτεί την ανεργία και όχι την εργασία. Δεν επιδοτεί τους μισθούς των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού το πολύ μικρό επίδομα των 533€ το μήνα, αφήνει την πλειονότητα αυτών εκτός. Δεν δίνει καμία προοπτική στους ιδιοκτήτες μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την επόμενη μέρα, οδηγώντας τους σε λουκέτο».
«Η Κυβέρνηση έχει δώσει όλες της τις δυνάμεις να κρατήσει τον κόσμο στον σπίτι, αντιμετωπίζοντας τις άμεσες συνέπειες τις πανδημίας, αλλά δεν κάνει απολύτως τίποτα για την επόμενη μέρα. Εμείς συνεχώς με τις παρεμβάσεις μας, επισημαίνουμε τον κίνδυνο: Αν τώρα, άμεσα, δεν υπάρξει ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και της εργασίας, όταν βγούμε από τα σπίτια μας η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά άσχημη και δύσκολα αναστρέψιμη.
Η πρόβλεψη του ΔΝΤ, αναφορικά με τη χώρα μας, για ύφεση 10%, μπορεί να είναι και αισιόδοξη. Η Ελληνική Οικονομία μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά κρίσης. Η ρητορική της Κυβέρνησης, ότι μέσα σε ένα χρόνο, όλα αυτά θα είναι παρελθόν, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Απλά να σας θυμίσω και πως όταν ο κ. Παπανδρέου έβαζε τη χώρα στα Μνημόνια, έλεγε ότι μέσα σε ένα χρόνο θα δανειζόμαστε από τις αγορές. Όλοι μας όμως ξέρουμε πόσα χρόνια Κρίσης πέρασαν από τότε και τι προσπάθειες έκανε ο ελληνικός λαός και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να βγούμε».
«Η Κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να σταματήσει να εξυπηρετεί φίλους και κολλητούς. Τώρα πρέπει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας και της Οικονομίας, αλλιώς η χώρα θα ξαναβρεθεί σύντομα στην ίδια κατάσταση».   
«Σκοιλ Ελικικού»: ένα σκάνδαλο μεγατόνων
«Η εξ αποστάσεως επιμόρφωση των επιστημόνων της χώρας είναι ένα σκάνδαλο μεγατόνων 80εκ€. Αυτό το αίσχος το στήριζαν για πόσες μέρες τώρα ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Βρούτσης, ενώ αποδείχθηκε ότι όλα αυτά τα λεφτά θα δίνονταν σε 7 μόνο επιχειρήσεις του κλάδου της επιμόρφωσης και οι οποίες συνδέονται με τον ευρύτερο χώρο της ΝΔ. Μαζί με την απόσυρση αυτού του μέτρου θα έπρεπε ο Υπουργός Εργασίας να έχει καταθέσει την παραίτησή του, διαφορετικά ο απολύτως υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης που ηγείται αυτής της Κυβέρνησης η οποία υλοποιεί τέτοιες σκανδαλώδεις πολιτικές».
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξειδικεύει το πρόγραμμά του «Μένουμε Όρθιοι»
«Η ΝΔ μέχρι τώρα έχει ξοδέψει για την ενίσχυση της Οικονομίας και της κοινωνίας 4- 5δις, που μεταφράζεται μόνο στο μέτρο των 800€ και της μικρής ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για την επόμενη μέρα έχει καταθέσει τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις. Έχουμε προτείνει συνολικά μέτρα ύψους 26δις- 14δις για την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς και 12 δις σε εγγυήσεις. Θεωρούμε ότι τώρα, εμπροσθοβαρώς δηλαδή, πρέπει να γίνει μια γερή ένεση στην Οικονομία της χώρας έτσι ώστε να προλάβουμε τη χρεωκοπία μικρών επιχειρήσεων».
«Εξειδικεύοντας τις προτάσεις αυτές και ειδικά για τα νησιά προτείνουμε την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων, μέσω της κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να μειωθεί το μισθολογικό κόστος, χωρίς απολύσεις. Επίσης, με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται στο στόχο 2 του περιφερειακού χάρτη επενδύσεων αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε επιδότηση θα είναι γύρω στο 30% της συνολικής χρηματοδότησης ενός ιδιωτικού έργου, γεγονός που δεν βελτιώνει την κατάσταση για αυτό το Κράτος οφείλει να επιδιώξει την κατάργηση του περιορισμού αυτού».
«Πιο σημαντικό από όλα, όμως, είναι το πώς θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους του τουρισμού. Η απλή παράταση του επιδόματος ανεργίας που προωθεί η Κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει την επιβίωση του κλάδου, ούτε των οικογενειών τους. Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό, περιμένοντας την επόμενη σεζόν για να δουλέψουν, αν δεν στηριχτούν γενναία δεν θα καταφέρουν να βγάλουν τον χρόνο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει για αυτή την κατηγορία εργαζομένων την εισαγωγή ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την απόδοση του επιδόματος ανεργία, με 50 ένσημα και την επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής του επιδόματος για έξι μήνες».
«Με τη χρήση και του Μεταφορικού Ισοδυνάμου, σαν βοηθητικό εργαλείο, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει επίσης ένα γενναίο και μεγάλο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ώστε να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός στη χώρα μας και με κάποιο τρόπο να σωθεί η παρτίδα της σεζόν, όσο γίνεται. Συγκεκριμένα προτείνεται να δοθεί επιδότηση περίπου 50%, σε όλους τους πολίτες της χώρας που έχουν ΑΦΜ, σε 4 εισιτήρια (2 αλέ ρετούρ) για να μετακινηθούν το καλοκαίρι στα νησιά. Η πρόταση αυτή μπορεί να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΜΙ, δεν επιβαρύνει το Κράτος περαιτέρω και μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο της τουριστικής κίνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger