Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Β. Σποράδων

Χθες, Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων.

Η πρώτη αυτή συνάντηση είχε κύριο σκοπό την γνωριμία των δημοτικών συμβούλων και την κατάθεση απόψεων επί θεμάτων που απασχολούν και τα τρία νησιά μας όπως είναι η φημολογούμενη κατάργηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, η θέσπιση Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη στην Δημοτική Ενότηρα Σκιάθου, η ανακύκλωση, η κοινή τουριστική προβολή και γενικά προβλήματα όπως η προσβασιμότητα, η υγεία κλπ., όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης «Σκιάθος Ενωμένη Βήμα στο Μέλλον».
«Μετά από παρασκηνιακές ενέργειες και άρνηση του δημάρχου Σκιάθου κ. Θ. Τζούμα δεν συζητήθηκε το μεγάλο θέμα των λεωφορείων που απασχολεί τον τελευταίο καιρό τη Σκιάθο, αν και ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Στ. Περίσσης είχε ετοιμάσει ολοκληρωμένη πρόταση-τοποθέτηση. Επειδή δεν επιθυμούσαμε να τορπιλίσουμε το καλό κλίμα που επικρατούσε και να φέρουμε σε άβολη θέση τους φιλοξενουμένους μας, συζητήσαμε το συγκεκριμένο πρόβλημα με τον δήμαρχο Σκοπέλου στο περιθώριο της συνάντησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η πρόταση του, που ήταν και η πρόταση της παράταξης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, είναι η επιδίωξη νομοθετικής ρύθμισης έτσι ώστε να περάσει η αρμοδιότητα της εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου άγονων γραμμών από τις Περιφέρειες στους Δήμους. Έτσι οι Δήμοι θα μπορούν ελεύθερα και χωρίς πιέσεις να αποφασίζουν εάν θα αναλαμβάνουν οι ίδιοι αυτό το έργο ή θα προβαίνουν σε δημοπρασίες. Συμφωνήσαμε λοιπόν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια αυτή.
Γενικά η συνάντηση κρίνεται επιτυχής, διαπιστώθηκε σε πολλά σημεία ταύτιση απόψεων και βοήθησε στην εξασφάλιση άμεσης επικοινωνίας με τους αιρετούς συναδέλφους των άλλων νησιών για την επίλυση κοινών προβλημάτων, επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger