Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ Νέα παρέμβαση για την εκφυλιστική κατάσταση στην ΠΝΟ


Τη στοιχειώδη απαίτησή τους να προηγηθεί έλεγχος νομιμοποίησης των αντιπροσώπων πριν από τη σύγκληση των οργάνων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) επανέλαβαν την Παρασκευή τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, με αφορμή την πρόσκληση για συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Τα τρία σωματεία πραγματοποίησαν σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ για την όξυνση των προβλημάτων των ναυτεργατών και τις εξελίξεις στη ΠΝΟ, ενώ στη συνέχεια έκαναν παρέμβαση στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή ναυτεργατών και εργαζομένων από σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Εκεί επανέλαβαν για άλλη μια φορά ότι δεν θα αποδεχτούν καμία σύγκληση οργάνου της ΠΝΟ αν δεν προηγηθεί ο έλεγχος νομιμοποίησης των αντιπροσώπων. Συγκεκριμένα, ζητούν κάθε σωματείο να καταθέσει το καταστατικό του, το πρακτικό εκλογής της Εφορευτικής Επιτροπής των αρχαιρεσιών του, αντίγραφο μητρώου μελών επικυρωμένο από δικαστικό αντιπρόσωπο, αντίγραφα της απόφασης διορισμού δικαστικού αντιπροσώπου για τις αρχαιρεσίες, βεβαίωση εκλογής αντιπροσώπων επικυρωμένη από τον δικαστικό αντιπρόσωπο, πρακτικό αρχαιρεσιών και κατάσταση ψηφισάντων.
Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς δεν προσήλθαν οι εκπρόσωποι των 9 ναυτεργατικών σωματείων που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας να αντικατασταθεί ο σημερινός γγ της ΠΝΟ, Γ. Χαλάς, και να οριστεί προσωρινός γγ ο πρόεδρος της Ενωσης Πλοιάρχων, Εμ. Τσικαλάκης.
Πρόκειται βέβαια για τα ίδια σωματεία που όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριζαν τον Γ. Χαλά, τον αναδείκνυαν στη συγκεκριμένη θέση και κινούνταν στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος, απέναντι στις ανάγκες και τα συμφέροντα των ναυτεργατών. Οι ίδιοι μοιράζονται την ευθύνη για τις εκφυλιστικές διαδικασίες, την εκτεταμένη και απροκάλυπτη νοθεία στα σωματεία τους και στην ΠΝΟ.
ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ σχολιάζουν πως στο «βρώμικο παρασκήνιο που έχει στηθεί και είναι σε εξέλιξη» για την καρέκλα, εμπλέκονται οι εφοπλιστές, η κυβέρνηση, οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, συμπεριλαμβανομένων του σημερινού και του επίδοξου νέου γενικού γραμματέα, δηλαδή όλοι όσοι «στοχεύουν στην ένταση της εκμετάλλευσης των ναυτεργατών, με τις ανατροπές σε ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση, οργανικές συνθέσεις, συνδικαλιστική δράση».
Καθόλου τυχαία, οι διοικήσεις των εν λόγω 9 σωματείων επιδίδονται σταθερά στη συκοφάντηση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων. Με περίσσιο θράσος, δεν διστάζουν να ισχυριστούν πως τα ταξικά σωματεία βρίσκονται σε «διατεταγμένη υπηρεσία» και σε «συμπαιγνία» με τον γγ της ΠΝΟ, προσπαθώντας μάταια να τα εμπλέξουν στη μεταξύ τους κόντρα, ενώ χαρακτηρίζουν τις παρεμβάσεις και τα αιτήματα για τον έλεγχο των εκλογικών διαδικασιών και τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων «στημένη παράσταση»!
«Ο εκφυλισμός και το όργιο νοθείας που έχει συντελεστεί σε αρχαιρεσίες ναυτεργατικών σωματείων, με αποκορύφωμα τις αρχαιρεσίες στην Ενωση Πλοιάρχων, δεν συγκαλύπτονται με τα κατάπτυστα αντικομμουνιστικά κείμενα», σημειώνουν τα ταξικά σωματεία, απαντώντας στην προσπάθεια των 9 προέδρων να ρίξουν λάσπη σε βάρος τους. Από την προσπάθεια συκοφάντησης δεν λείπει ούτε η Ενωση Ναυτών, αναπαράγοντας σε ανακοινώσεις της κατηγορίες για δήθεν συμμετοχή των σωματείων σε «οικονομικές παροχές και συναλλαγές».
Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν τους ναυτεργάτες να δώσουν το επόμενο διάστημα μάχη ενάντια στην επίθεση στα δικαιώματά τους και για να ξεμπερδεύουν με τους συνδικαλιστές που υπηρετούν τα συμφέροντα εφοπλιστών και κυβερνήσεων. «Να σημάνει γενικός συναγερμός μέσα και έξω από τα καράβια, να αποτελέσει αιτία πολέμου και να απαντήσουμε με απεργιακό αγώνα στο "νέο Ασφαλιστικό" της κυβέρνησης, στο σχέδιο κατάργησης των ΣΣΕ, αρχή γενομένης από τα ποντοπόρα καράβια», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και καλούν σε αγώνα «για οργανικές συνθέσεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες, δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στην υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger