Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Απεργία ΟΤΕ: Κοινωνική ευθύνη και αλληλεγγύη από τους εργαζομένους. Αλαζονεία και απολύσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς από διοίκηση

Και την τελευταία ημέρα του χρόνου, Τρίτη 31 Δεκέμβρη, συνεχίστηκε η απεργία των εργαζομένων ΟΤΕ, ενάντια στις απολύσεις και υπέρ νέας ΣΣΕ, για όλο τον Όμιλο και με ανάκτηση απωλειών. Το πρωί, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Μέγαρο Αμαρουσίου, όπου… στόλισαν το χριστουγεννιάτικο καραβάκι με τις δικές τους «μπάλες»: μαύρα μπαλόνια για την άρνηση της διοίκησης να υπογράψει ΣΣΕ αλλά και για τον εργασιακό μεσαίωνα στον όμιλο. Η απεργία των εργαζομένων θα συνεχιστεί μέχρι το Σάββατο 12 Γενάρη.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η ΟΜΕ-ΟΤΕ, σε σχετική της ανακοίνωση, η διοίκηση παραμονή Πρωτοχρονιάς προχώρησε σε απολύσεις:
Παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31/12/2019.
Μαύρη μέρα για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του η Διοίκηση έβαψε τα χέρια της με αίμα προβαίνοντας σε ομαδικές απολύσεις έξι εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας πως όλη η εθελουσία ήταν μια συγκεκαλυμμένη ομαδική απόλυση.
Έγραψε η διοίκηση αυτή την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού μέχρι σήμερα. Ντροπή!
Δεν δίστασαν ακόμη να παραβιάσουν και τον συνδικαλιστικό νόμο απολύοντας μέλος ΔΣ.
Αυτό το βράδυ στα πολυτελή τους σαλόνια κάποια στελέχη μπορούν να διηγούνται τα επιτεύγματα στα παιδιά τους, διδάσκοντας τα να γίνουν ίδιοι. Καλή σας νύχτα.
Κάποια άλλα παιδιά, την ίδια ώρα, θα κοιτούν με τα δακρυσμένα μάτια τους γονείς τους που θα τους μιλούν για λέξεις όπως περηφάνια και αξιοπρέπεια.
Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση.
Σε αντίθεση με τη διοίκηση, οι εργαζόμενοι και η Ομοσπονδία της επιδεικνύουν ευαισθησία στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους συμπολίτες μας από την κακοκαιρία, κι έτσι αποδέσμευσαν προσωπικό από την απεργία, προκειμένου να βοηθήσει την όλη κατάσταση. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας, αποδεσμεύει προσωπικό από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές που έχουν κηρυχθεί ή θα κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τα δίκαια αιτήματά μας, για ένα καλύτερο αύριο προσφέροντας στην κοινωνία.
Καλή Χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger