Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Κυριακή, 19 Μαΐου 2019

ΣΚΟΠΕΛΟΣ (Διευκολύνσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από πολίτες με αναπηρία στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και τις επαναληπτικές τους, καθώς και τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 26ης Μαΐου 2019)

Αποτέλεσμα εικόνας για από πολίτες με αναπηρία«Διευκολύνσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από πολίτες με αναπηρία στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και τις επαναληπτικές τους, καθώς και τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 26ης Μαΐου 2019».

Είναι δεδομένο ότι η Πολιτεία επιχειρεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρίες. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που συνδέονται με την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, επιβάλλεται να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή των εκλογέων αυτών στην κορυφαία εκδήλωση της δημοκρατίας.

Η διαχρονική ατιμωρησία και επιβράβευση από το ελληνικό αστικό κράτος και την "δικαιοσύνη" του κάθε μορφής δοσιλογικού καθάρματος και παρακρατικού τομαριού


Του Γ. Γ.

Αναμφισβήτητα έχουν μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον οι εισηγήσεις που ακούστηκαν στην ημερίδα που οργάνωσε η εφημερίδα Documento  με θέμα "Ευρώπη, σκοτεινή ήπειρος ξανά. Φασισμός - ρατσισμός. Ο,τι ξεχνάμε το ξαναζούμε".

Για μας το ποιο ενδιαφέρον σημείο της ημερίδας βρίσκεται στην πρώτη ενότητα της που είχε τίτλο "Ατιμωρησία και επιβράβευση. Η τύχη συνεργατών των κατακτητών και ταγματασφαλιτών στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Ενας ανεξόφλητος λογαριασμός".

Χο Τσι Μινχ: Ενας μεγάλος επαναστάτης (Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1890)


Σαν σήμερα στις 19 Μάη του 1890 γεννήθηκε ο ηγέτης του βιετναμέζικου Κ.Κ. και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ Χο Τσι Μινχ.
(Το πραγματικό όνομά του ήταν Nguyen Tat Thanh).

Υπήρξε μια από τις πιο λαμπρές μορφές στην ιστορία του διεθνούς επαναστατικού κινήματος. 
Γεννημένος σε ένα μικρό χωριό του Βιετνάμ, έγινε ναυτεργάτης και εργαζόμενος σε διάφορες δουλειές στο Παρίσι, σε μια εποχή που η πατρίδα του βρισκόταν υπό την κατοχή των Γάλλων αποικιοκρατών, συνδέθηκε με το Κ.Κ. Γαλλίας.

Η Εύβοια τίμησε τους προστάτες και εφόρους της και του Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου(ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή του Παραλύτου 19 Μαΐου 2019, το Νησί της Ευβοίας, πανηγύρισε τους προστάτες και εφόρους Της, τους τριανταένα Ευβοείς Αγίους, στον ομώνυμο Ιερό Ναό που έχει ανεγερθεί προς τιμήν τους, στην συνοικία Μάνικα της Χαλκίδος, με τη συμμετοχή τριών Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, των Σεβασμιωτάτων Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Πτολεμαΐδος (εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Εμμανουήλ, και του οικείου Ιεράρχου, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, του συνόλου σχεδόν του Ιερού Κλήρου της πόλεως και πλήθους ευσεβών χριστιανών.

Στη Σκόπελο ο Κώστας Αγοραστός

Το νησί της Σκοπέλου θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Αγοραστός. Ο κ. Αγοραστός συνοδευόμενος από την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Β. Σποράδων Αθηνά Ντάκη, θα μιλήσει στο δημοτικό καφενείο στη χώρα της Σκοπέλου στις 11.30 το πρωί.

Όταν ο τουρισμός από «ευλογία» έγινε μάστιγα Λάβετε τα μέτρα σας και στη Σκόπελο στον Άη Γιάννη το Καστρί

“Δεύτερη δουλειά” Δημοτικών και Δημοσίων Υπαλλήλων - Κίνδυνος ακόμη και απόλυσης

Ένα πολύ συχνό πλέον φαινόμενο, αυτό της απασχόλησης υπαλλήλων Ο.Τ.Α. ή υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. με ιδιωτικό έργο ή εργασία, καθότι οι σημαντικές περικοπές στους μισθούς και η κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας έχουν επιφέρει σημαντική υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των δημοτικών υπαλλήλων, αναλύει, σήμερα, νομικά το skopelos-news
Πολλοί υπάλληλοι καταφεύγουν τα τελευταία χρόνια στη λύση της εύρεσης παράλληλης εργασίας, με σκοπό να αυξήσουν τις αποδοχές τους και να αποκαταστήσουν κατά το δυνατό τα εισοδήματά τους στο προ της κρίσης επίπεδό τους.

Μία βδομάδα έμεινε ακόμα στη Σκόπελο και σε όλη την Ελλάδα πριν τις δημοτικές εκλογές


Μία βδομάδα έμεινε ακόμα στη Σκόπελο και σε όλη την Ελλάδα πριν τις δημοτικές εκλογές στο νησί μας επικρατή μια ησυχία λες και δεν έχουμε εκλογές σε μία εβδομάδα τα πράγματα είναι ήρεμα και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μία ήρεμη εκλογική διαδικασία εμείς ευχόμαστε ο καλύτερος να βγει δήμαρχος στη Σκόπελο και να πάει μπροστά το νησί μας θέλω να σας πω ότι εχθές βρήκαμε το δήμαρχο και μας είπε ότι από αύριο Δευτέρα το πρόβλημα με τα φώτα στην περιοχή του αλουπη  θα λυθεί και είναι ευθύνη της ΔΕΔΔΗΕ που ακόμη δεν το έχουν επισκευαση αυτό το γνωρίζαμε δεν θέλαμε να δείξουμε το πρόβλημα στο δήμο Σκοπέλου ότι μπορούμε κάνουμε ας πούμε την καλημέρα μας Ξυπνήστε χαμογελάστε βγείτε και αγναντεψτε το Αιγαίο η ζωή είναι γλυκιά

Σαν σήμερα το 1960: Επιχείρηση εξόντωσης του ΚΚΕ, τα στρατοδικεία σε δράση


Είμαστε στο 1960. Η άρχουσα τάξη, το Παλάτι και τα «μεγάλα αφεντικά», οι Αμερικανοί δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμη τη μεγάλη εκλογική έκπληξη του 1958, όταν η ΕΔΑ με κορμό και καθοδηγητή το ΚΚΕ πήρε το 25% των ψήφων και αναδείχτηκε δεύτερο κόμμα.

Μια εξέλιξη που έδειχνε ότι σχεδόν δέκα χρόνια μετά το τέλος του εμφυλίου και παρά το όργιο βίας, τρομοκρατίας, εκτελέσεων, φυλακίσεων και εκτοπισμών που ακολούθησε, οι δεσμοί του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας με τις πλατιές λαϊκές μάζες παραμένουν ακατάλυτοι.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου