Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Από σήμερα ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου


Την Κυριακή θα κορυφωθεί με τη διαδήλωση στην αμερικάνικη πρεσβεία. Στις 5 μ.μ. οι προσυγκεντρώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
Αρχίζει σήμερα ο εορτασμός για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο οποίος θα κορυφωθεί στην Αθήνα με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία, την Κυριακή 17 Νοέμβρη.
Το ιστορικό κτίριο της Πατησίων ανοίγει σήμερα από το πρωί τις πύλες του, για να υποδέχεται πλήθος κόσμου και φορέων που θα περάσουν από εκεί για να τιμήσουν τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης και τα θύματα της χούντας, για να καταθέσουν στεφάνια, να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο της εξέγερσης και την καγκελόπορτα που τσαλαπάτησαν οι ερπύστριες, για να συζητήσουν για τους αγώνες και τις ανάγκες του «σήμερα».
Και ειδικά φέτος η επέτειος του Πολυτεχνείου συμπίπτει με μια περίοδο που οι φοιτητές βρίσκονται σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη ζωή, ενώ βρίσκονται αντιμέτωποι και με ένταση της καταστολής, όπως αυτή εκφράστηκε και αυτήν τη βδομάδα με την επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ.

Τιμώντας λοιπόν, το Πολυτεχνείο, αναδεικνύοντας τα πάντα επίκαιρα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του Νοέμβρη του 1973, λαός και νεολαία θα κορυφώσουν τον τριήμερο εορτασμό, διαδηλώνοντας την Κυριακή, ενώνοντας τις φωνές τους και πάλι, όπως 46 χρόνια πριν, στα συνθήματα «Εξω οι ΗΠΑ - Εξω το ΝΑΤΟ», δηλώνοντας ότι δεν δέχονται την επικίνδυνη, όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις που οξύνονται στην περιοχή μας.
Οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟΑ και της ΚΝΕ
Οι προσυγκεντρώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και των αντίστοιχων Οργανώσεων της ΚΝΕ για την αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία την Κυριακή 17 Νοέμβρη, έχουν οριστεί για τις 5 μ.μ. στα εξής σημεία του κέντρου της Αθήνας:
-- Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου: Οι Οργανώσεις Βιομηχανίας, Κατασκευών, Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών, Χρηματοπιστωτικού, Επισιτισμού - Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών, ΟΤΑ - Δημόσιας Διοίκησης, Εκπαιδευτικών, Υγείας, ΕΒΕ, Δικηγόρων, ΜΜΕ και Καλλιτεχνών.
-- Σταδίου και Σανταρόζα: Οι Οργανώσεις των ΑΕΙ - ΤΕΙ.
-- Χαυτεία: Οι Οργανώσεις Α' Αθήνας - Γαλατσίου, Δυτικών, Νοτιοδυτικών - Περιστερίου, Βορειοδυτικής Αττικής, Ανατολικών, Νοτίων, Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Πειραιά και Βορείων.
Κάλεσμα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ
Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, όλο τον λαό να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973. Να τιμήσουν τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης. Να συμμετάσχουν μαζικά στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο, που διοργανώνουν ο ΣΦΕΑ, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος και θα ξεκινήσει τις 5 μ.μ., από το Πολυτεχνείο.
Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger