Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Novartis: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αποκαλύψεις Μανιαδάκη για Στουρνάρα

Novartis: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αποκαλύψεις Μανιαδάκη για Στουρνάρα


Έγγραφη αναφορά εισαγγελέων κάνει λόγο για εκβιασμούς του διοικητή της ΤτΕ προς τον Νίκο Μανιαδάκη ● Παπαγγελόπουλος: Μαφιόζικες, παρακρατικές μέθοδοι ● ΣΥΡΙΖΑ: Να λογοδοτήσουν Στουρνάρας και Νέα Δημοκρατία
Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για την απολογία Μανιαδάκη, ο οποίος κατονόμασε τον Γιάννη Στουρνάρα κάνοντας λόγο για απόπειρα εκβιασμού του.
Το θέμα ανέδειξε σήμερα η ιστοσελίδα documento, παρουσιάζοντας έγγραφο το οποίο, όπως αναφέρει, υπογράφουν τρεις εισαγγελείς που πραγματοποιούν την έρευνα για τη Novartis και έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από τις 16 Οκτωβρίου, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης.
Στο έγγραφο που υπογράφουν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι εισαγγελείς Στυλιανός Μανώλης και Χρήστος Ντζούρας, αναφέρεται ότι ο Νίκος Μανιαδάκης, την περίοδο Οκτώβρη – Νοέμβρη 2018 όταν ήταν ακόμη προστατευόμενος μάρτυρας, τους ενημέρωσε πως ο Γιάννης Στουρνάρας τον κάλεσε στην Τράπεζα της Ελλάδας και τον απείλησε. Ο Νίκος Μανιαδάκης φέρεται να δήλωσε ότι ο διοικητής της ΤτΕ του είπε πως γνωρίζει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας και πως τόσο εκείνος όσο και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όταν αλλάξει η κυβέρνηση θα «τσακίσουν» τους μάρτυρες. 
Μετά τις αποκαλύψεις από την ιστοσελίδα η εισαγγελία διέταξε έρευνα στην οποία αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τόσο ο Γιάννης Στουρνάρας όσο και ο Νίκος Μανιαδάκης.

«Παρακράτος και μαφιόζικες μέθοδοι»

Για την υπόθεση εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη προανακριτική στη Βουλή.
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνει ότι «το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει» και κάνει λόγο για «παρακρατικές μαφιόζικες» μεθόδους «που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί σκευωροί και ένοχοι με τα ελάχιστα γιουσουφάκια τους στον Τύπο».

Αναλυτικά η δήλωση

Το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει. Η αλήθεια για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους έρχεται στο φως. Οι εκκωφαντικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών κορυφώθηκαν με τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας του είπε ότι όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος, ο κύριος Στουρνάρας δηλαδή, με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες.
Το πρόβλημα πλέον δεν είναι πρόβλημα των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση και θέμα μόνο της Δικαιοσύνης αλλά έχει μετατραπεί σε πρόβλημα της Δημοκρατίας.
Η Δικαιοσύνη είμαι βέβαιος πως θα πράξει το καθήκον της. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει άμεσα τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα θα τσακίσουν εισαγγελείς και μάρτυρες όταν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.
Ενέργειες σαν αυτή που περιγράφει ο κ. Μανιαδάκης και οι παρακρατικές μαφιόζικες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί σκευωροί και ένοχοι με τα ελάχιστα γιουσουφάκια τους στον Τύπο, όπως θα αποκαλυφθεί πολύ σύντομα, αποτελούν ντροπή για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη.
Το υπόσχομαι. Ο ελληνικός λαός θα μάθει όλη την αλήθεια και είμαι βέβαιος πως η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει τα πάντα.

Αμείλικτα ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ προς Ν.Δ. και Στουρνάρα

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, εξαπέλυσε επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, για την υπόθεση αυτή. 
Παράλληλα, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση είπε για τη σύσταση της Προανακριτικής πως «πήγατε για μαλλί και θα βγείτε κουρεμένοι και αντί στο τέλος να αποδειχθεί η σκευωρία θα αποδειχθεί η συνωμοσία σας για να κουκουλώσετε το σκάνδαλο».
Ειδικότερα, για τον κ. Στουρνάρα ανέφερε τα εξής: «Σήμερα μαθαίνουμε ότι οι Εισαγγελείς Διαφθοράς που διερευνούν το σκάνδαλο της Novartis, αποκαλύπτουν σε αναφορά τους ότι ο κ. Μανιαδάκης, τότε προστατευόμενος μάρτυρας που εσείς λοιδορούσατε και μετέπειτα κατηγορούμενος που τώρα τον αγκαλιάσατε, απειλήθηκε από τον κ. Στουρνάρα. Σας το διαβάζω επί λέξει: "όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας από κοινού με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες"».
Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Αποκαλύπτουν και άλλα οι εισαγγελείς: Ότι ο κ. Μανιαδάκης δεχόταν απειλητικά μηνύματα στο τηλέφωνό του. Και σας ρωτώ κύριοι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που έχετε το θράσος και συνεχίζετε να μιλάτε για σκευωρία. Τρία απλά ερωτήματα:
»Πρώτον, είναι αλήθεια ότι εκβίαζαν και απειλούσαν τον τότε προστατευόμενο μάρτυρα για να αλλάξει την κατάθεσή του; Διότι όπως είδαμε, τελικά την κατάθεσή του την άλλαξε ως δήθεν πιεζόμενος από τους εισαγγελείς. Ποιος τελικά πίεσε τον κ. Μανιαδάκη;
»Δεύτερον, αντιλαμβάνεστε ότι με τον τρόπο αυτό ασκείται βία και απειλές στους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται το σκάνδαλο Novartis; Για πόσο ακόμα θα ανέχεστε τέτοιες μαφιόζικες μεθόδους κατά εισαγγελικών λειτουργών;
»Και τρίτο και σημαντικότερο ερώτημα: Ποιοι είναι οι άλλοι δύο πολιτικοί που μαζί με τον κ. Στουρνάρα σχεδίαζαν να «τσακίσουν μάρτυρες και εισαγγελείς διαφθοράς» που ερευνούν τη Novartis; Και αυτή η υπόθεση διερευνάται ήδη από τη Δικαιοσύνη.»
Την άμεση εισαγγελική παρέμβαση και διερεύνηση των καταγγελιών των τριών εισαγγελέων διαφθοράς που ερευνούν το μεγάλο σκάνδαλο Novartis, ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για «συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις παρασκηνιακές πιέσεις και τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης», που «αλλάζουν την πορεία εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής και επιβεβαιώνουν για ποιο λόγο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να εξαιρέσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από αυτήν». «Γιατί φοβούνται τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις που έρχονται», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Στουρνάρας μαζί με τη Ν.Δ. οφείλουν να απαντήσουν άμεσα για τη συνωμοσία εναντίον της Δικαιοσύνης και του δημοσίου συμφέροντος», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.
Σημειώνεται ότι αύριο, Παρασκευή, θα καταθέσει ενώπιον των εισαγγελέων ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης για τις καταγγελίες περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis.

Τι απαντά ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

«Το έγγραφο των τριών, ήδη κατηγορουμένων, εισαγγελέων μόνον θυμηδία προκαλεί», τονίζει με ανακοίνωσή του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
Όπως αναφέρει ο Γιάννης Στουρνάρας «ισχυρίζονται οι τρεις εισαγγελείς ότι ο κ. Μανιαδάκης τον Οκτώβριο – Νοέμβριο 2018 τους ανέφερε ότι τάχα τον εξεβίασα, απειλώντας τον ότι "όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος με δύο άλλα πολιτικά πρόσωπα είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς" κλπ».
Δηλαδή, σύμφωνα με τον ίδιο, «1ον) Ισχυρίζονται ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας τους δήλωσε ότι απειλείται και παρά ταύτα ουδέν έπραξαν! 2ον) Μετά από ένα περίπου έτος ενώ γνώριζαν την υποτιθέμενη εκβίασή μου έσπευσαν να με απαλλάξουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε!».
«Ομολογούν δηλαδή ότι απήλλαξαν έναν ένοχο και παρέλειψαν τη δίωξη μου καίτοι γνώριζαν ότι είχα τελέσει αξιόποινες πράξεις και με τον παλαιό ΠΚ που επικαλούνται, αλλά και με τον νέο, αφού ο νέος τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο 2019, αυτοί δε έθεσαν την υπόθεση μου στο αρχείο τον Αύγουστο 2019», επισημαίνει ο διοικητής της ΤτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger