Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ


Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου εγκαινιάστηκε στην Αλόννησο το πρώτο Κέντρο Ενημέρωσης Υποβρυχίων Μουσείων από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, του αρχαίου ναυαγίου στην Περιστέρα, του οποίου οι αρχαιολογικές έρευνες είχαν ξεκινήσει την δεκαετία του 1990, τοποθετώντας την περιοχή των Β. Σποράδων στον παγκόσμιο χάρτη του εναλλακτικού και ποιοτικού τουρισμού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, η Διευθύντρια Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Παρή Καλαμαρά, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείων Σποράδων κ. Σάκης Ζλατούδης, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου κ. Άγγελος Ξηντάρης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στο νησί της Αλοννήσου ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Στ. Περίσσης μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Σκοπέλου κ. Άγγ. Ξηντάρη:

1.      Συζήτησαν με τον Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό και πρότειναν σε συνεργασία με το Καταδυτικό Κέντρο που υπάρχει στο νησί μας, την δημιουργία ενός ανάλογου Κέντρου στην Σκόπελο, με αφορμή τον Καταδυτικό Τουρισμό των Σύγχρονων Ναυαγίων. Γιατί ενώ στην Αλόννησο υπάρχει αρχαίο ναυάγιο, στην Σκόπελο έχει αποχαρακτηριστεί το «Χριστόφορος», ένα σύγχρονο ναυάγιο που βρίσκεται στον Πάνορμο και σε αυτήν την περιοχή ήδη πραγματοποιούνται καταδύσεις.
2.      Με την Διευθύντρια της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Π. Καλαμαρά συζήτησαν για το πως θα σχεδιάσουν και πως θα προχωρήσουν οι αρχαιολογικές έρευνες στα αρχαία ναυάγια της Σκοπέλου.
3.      Στην συνέχεια συζήτησαν με τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, για την πορεία του προγράμματος της Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (ΟΧΕ) Βορείων Σποράδων, έτσι ώστε να γίνει η κατάθεση κατάλληλων προτάσεων μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.
4.      Τέλος, με τον Δήμαρχο Αλοννήσου κ. Πέτρο Βαφίνη, συζήτησαν θέματα που αφορούν την συνεργασία των δυο νησιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger