Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Ενα αποκαλυπτικό δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη" σαν σήμερα στις 13/9/1947.- Το αστικό κράτος, μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς, ανταμείβει τους συνεργάτες των κατακτητών, ενσωματώνει και εκφράζει το πνεύμα του δωσιλογισμού



Του Γ.Γ.

Με ποιο ιδεολογικό προσανατολισμό και πρόσωπα, στελεχώθηκε το αστικό κράτος μετά την απελευθέρωση της χώρας μας από τους Γερμανούς, έχουμε γράψει αρκετές φορές.

Εχει όμως την αξία του να παρουσιάσουμε το ντοκουμέντο που δημοσίευσε ο "Ριζοσπάστης" σαν σήμερα στις 13/9/1947.
Το όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ αποκαλύπτει το έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου του κράτους, με το οποίο χορηγείται υπέρογκο ποσό σύνταξης, στην γυναίκα του διορισμένου από τους Γερμανούς "πρωθυπουργού" της Ελλάδας Ι. Ράλλη.

Αντί για δικό μας σχολιασμό, απόσπασμα από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του "Ρ":

Δεν είναι άγνωστο στον ελληνικό λαό και στη δημοκρατική διεθνή κοινή γνώμη ότι το σημερινό κράτος ενσωματώνει και εκφράζει το πνεύμα του δωσιλογισμού.
Η "επίσημη" πολιτική ηγεσία του τόπου μας, στο μεγαλύτερο ποσοστό της όχι μόνο θεώρησε την συνεργασία με τον κατακτητή σαν εθνική υπηρεσία αλλά και δάνεισε τα στελέχη της για να δώσει υπόσταση στην εθνοπροδοσία.

Η βουλή περιλαμβάνει στους κόλπους της κοινούς συνεργάτες των κατακτητών που έχουν το θράσος να εξυμνούν την συνεργασία τους με τους ξένους δυνάστες.

Η δικαιοσύνη είναι εμποτισμένη με το ίδιο πνεύμα και θωπεύει τους εγκληματίες δωσίλογους με τόση συμπάθεια με όση ακριβώς εμπαθή σκοπιμότητα διώκει κάθε αγωνιστή του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

Η ανώτατη επίσημη πνευματική ηγεσία κυριαρχείται από το ίδιο πνεύμα.
Το ιδεολογικό βάθρο του όλου κρατικού μηχανισμού και το ιδεολογικό επικοδόμημά του. από τα "ιδανικά" του δωσιλογισμού και ζει και αναπνέει μέσα σ' αυτή την ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχει όμως προηγούμενο σαν το καταπληκτικό ντοκουμέντο που δίνουμε σήμερα στην δημοσιότητα. Αυτό και μόνο, θαρραλέο στον κυνισμό του απροκάλυπτο στην παρρησία του σχίζει τα πέπλα των προσχημάτων.
Ακυρώνει την υποκριτική νομοθεσία του κράτους για την τιμωρία των δωσιλόγων, αποκαθιστά τον εθνοπροδότη Ράλλη του "ενός και "αναλλοίωτου κράτους" και δίνει στην γυναίκα του σύνταξη πρωθυπουργού.

Οι σύνεδροι του Ελεκτικού Συνεδρίου έκαναν το τόλμημα και ολοκλήρωσαν το πνεύμα του δοσιλογισμού σε επίσημη νομολογία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger