Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για τα 112 χρόνια από τη θεμελίωση της Ευξεινούπολης

«Η 29η Σεπτεμβρίου είναι μία φορτισμένη ημέρα για την ιστορία της, είναι μία ημέρα που ανασύρει από την συλλογική μνήμη των Ευξεινουπολιτών οδυνηρές αναμνήσεις, αφού είναι συνδεδεμένη με την καταστροφή της γενέτειρας των πρώτων κατοίκων αυτής της πόλης αλλά και με την μεγάλη ημέρα της θεμελίωσής της σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο.
Ωστόσο, παρά τις αντίξοες συνθήκες, η αδάμαστη θέληση των προσφύγων να δημιουργήσουν την νέα τους πατρίδα, η εργατικότητά τους και η αγάπη τους για την ζωή, είχαν σαν αποτέλεσμα η Ευξεινούπολη να αποκτά ζωή και να μεγαλώνει.
Η ιστορία της περιοχής και των ανθρώπων της έχει καταγραφεί σε σημαντικό βαθμό από ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα της προσφυγιάς και στη συνέχεια από σύγχρονους ιστορικούς που κατέγραψαν και την ιστορία της Ευξεινούπολης. Τιμώντας την μνήμη των προσφύγων και ιδρυτών της πόλης, αποτίουμε με ευλάβεια φόρο τιμής σε όλους τους Ευξεινουπολίτες που αγωνίστηκαν αδιάκοπα, με πείσμα και με γενναιότητα και κατάφεραν να έχουν ψηλά την Ευξεινούπολη στην πορεία της ιστορίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger