Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Αστοί πολιτικοί ανανεώνουν τα πιστοποιητικά Αμερικανοδουλείας τους


Το ότι οι αστοί πολιτικοί μας είναι σε εμετικό βαθμό Αμερικανόδουλοι, δεν χρειάζεται να το συζητάμε καν.  Το θέμα όμως είναι ότι δεν αποφεύγουν να αυτογελοιοποιούνται με χαρακτηριστικό παράδειγμα την συνάντηση Τσίπρα με τον Τραμπ, τότε ο Ελληνας πρωθυπουργός μας γνωστοποίησε ότι μπορεί ο Αμερικανός Πρόεδρος να φαίνεται «διαβολικός», αλλά πως κατά βάθος ό,τι κάνει το κάνει «για καλό».

Τώρα πάλι, με αφορμή μια ακτιβίστικη ενέργεια που έκανε ο "Ρουβίκωνας" στο σπίτι του Αμερικανού πρεσβευτή, βγήκε στο μεϊντάνι ο Πάνος Καμμένος να μας πει ότι "Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα σε όλα τα μέτωπα" και ακολούθησε ο επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρος Θεοδωράκης για να συμπληρώσει ότι ο Αμερικάνος πρέσβης "είναι φίλος της Ελλάδας.

Προφανώς τα πιστοποιητικά Αμερικανοδουλείας τους ήθελαν να ανανεώσουν.
Αλλωστε ο Π. Καμμένος τα είχε ξαναδώσει σχετικά πρόσφατα, τον περασμένο Οκτώβρη, όταν σαν υπουργός Αμυνας τότε είχε συναντηθεί στο Πεντάγωνο με τον Αμερικανό ομόλογο του Τζέϊμς Μάτις, και του είχε αναφέρει ότι όλη η Ελλάδα προσφέρεται να γίνει μια απέραντη Αμερικανική βάση. "Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν στρατιωτικά περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα σε πιο μόνιμη βάση, όχι μόνο στον κόλπο της Σούδας αλλά και στη Λάρισα, στο Βόλο, στην Αλεξανδρούπολη και γιατί όχι στη νήσο Κάρπαθο" είχε πει επί λέξη.

Αλλά αυτό το προκλητικότατο, ότι ο Αμερικανός πρέσβης, οι ΗΠΑ και κατ' επέκταση το ΝΑΤΟ είναι "φίλοι της Ελλάδας" δεν καταπίνεται με τίποτα. 
Και φυσικά ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Θεοδωράκης είναι τόσο ανιστόρητοι. Αστοί πολιτικοί είναι και κατά συνέπεια "προσκυνημένοι" στην υπερδύναμη. (Το πόσο καλοί φίλοι μας είναι οι παραπάνω μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Οσο για την "ενόχληση" που εξέφρασε ο Αμερικάνος πρεσβευτής για την ενέργεια της αναρχικής ομάδας αφήνουμε την παρακάτω φωτοσύνθεση να την σχολιάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger