Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

"Να μην τολμήστε", η οργισμένη απάντηση του Δ. Κουφοντίνα σε εισαγγελική εντολή προς τους γιατρούς


«Η δική μας συνείδηση τροφοδοτείται από τη μνήμη των αγώνων, να το πούμε άλλη μια φορά, για να το καταλάβουνε, ότι αυτήν τη μνήμη ξέρουμε να την υπερασπίζουμε με κάθε κόστος».

Δ. Κουφοντίνας.

Σημαντική μέρα η σημερινή για την εξέλιξη του αγώνα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, αφού θα συνεδριάσει το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου εξετάζοντας το αίτημα του για άδεια απ' τις φυλακές.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος δεν θα παραστεί αλλά ούτε πρόκειται εκπροσωπηθεί.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Δ. Κουφοντίνας αντέδρασε οργισμένος με την φράση "Να μην τολμήστε" όταν πληροφορήθηκε ότι υπάρχει εισαγγελική εντολή προς τους γιατρούς του Κρατικού Νοσοκομείου Βόλου, να προχωρήσουν σε υποχρεωτική ανάνηψή, όταν ο απεργός πείνας φτάσει σε απώλεια των αισθήσεών του.
(Νομίζουμε ότι ούτε οι γιατροί έχουν δικαίωμα να υπακούσουν σε μια τέτοια εντολή).

Οι δράσεις αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα συνεχίζονται και έτσι μετά από τα συνθήματα και τις φθορές που προκάλεσαν άγνωστοι στα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου και Κατερίνας Νοτοπούλου είχαμε και την δυναμική παρέμβαση της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω, με ομιλητές τους Παπαδημούλη και Κούλογλου.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας "ΚΟΝΤΡΑ" δεκάδες διαδηλωτές κατέλαβαν την εξέδρα της εκδήλωσης, άνοιξαν το πανό τους, πέταξαν τρικάκια και παρέμειναν εκεί για περίπου μισή ώρα, φωνάζοντας μαχητικά συνθήματα.

Οι διοργανωτές δεν αντέδρασαν. Παπαδημούλης και Κούλογλου παρακολούθησαν σιωπηλοί τη διαμαρτυρία.
Οι συριζαίοι υπέστησαν όλο τον εξευτελισμό. Γιατί είναι εξευτελισμός να παριστάνεις το κόμμα των δικαιωμάτων και να εξαναγκάζεις έναν πολιτικό κρατούμενο σε απεργία πείνας για να διεκδικήσει ένα αναφαίρετο δικαίωμά του, που του το έκοψε παράνομα ο δικαστικός σου μηχανισμός, υπό τις θριαμβευτικές ιαχές της φαμίλιας Μητσοτάκη, της αμερικάνικης πρεσβείας και του κίτρινου Τύπου.

Οι δεκάδες διαδηλωτές ολοκλήρωσαν την παρέμβασή τους και αποχώρησαν συντεταγμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger