Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Δήλωση υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Σκοπέλου με τη λαϊκή συσπείρωση πατσή γιάννη


Σε αυτές τις εκλογές μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ και δημοτική αρχή στη Σκόπελο τη Λαϊκή Συσπείρωση. Σήμερα κρίνεται αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο ή αν θα πάμε αλλιώς με στόχο να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Εδώ δεν χωράνε συγγενείς, φίλοι και γνωστοί που μπορεί να έχει ο καθένας σε διάφορα δημοτικά και περιφερειακά ψηφοδέλτια. Για να κοπεί ο αέρας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, αλλά και των ντόπιων στελεχών τους που απαρτίζουν τα τοπικά τους ψηφοδέλτια και μας μαυρίζουν τη ζωή. Γιατί μόνο έτσι θα εμποδίσουμε τα χειρότερα που έρχονται, θα αποσπάσουμε κατακτήσεις και θα επιστρέψει η αισιοδοξία.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κομμουνιστές μαζί με άλλους αγωνιστές  μπήκαμε μπροστά και οργανώσαμε τη πάλη του σκοπελίτικου λαού για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Και εδώ ο κατάλογος είναι μακρύς. Κέντρο Υγείας, αποκατάσταση ζημιών και 100% αποζημιώσεις για τις καταστροφές του 2015 και 2017, για να μην ισχύσει ο αυξημένος συντελεστής του ΦΠΑ, για τη μείωση των δημοτικών τελών, για τις κτιριακές υποδομές, τον εξοπλισμό και την στελέχωση των σχολείων, Natura  και τόσα άλλα.
Για όλα αυτά και πολλά άλλα που υπάρχουν στη διακήρυξη μας  δεσμευόμαστε να παλέψουμε σαν αυριανή δημοτική αρχή. Κι ας θεωρούνται ανέφικτα κάποια απ’ αυτά. Στη Πάτρα, στην Ικαρία, στη Καισαριανή, στη Πετρούπολη και στο Χαϊδάρι πως τα κατάφεραν; Μήπως μπορούσε να φανταστεί κανένας τη δεκαετία του ’70 στη Σκόπελο, όλα αυτά τα έργα και την πολιτιστική άνθηση τη δεκαετία του ’80 και  μέχρι τα μέσα αυτής του ’90 που ακολούθησαν με τους κομμουνιστές στη διοίκηση του δήμου;
Στη τελική τι είναι εφικτό και τι είναι ανέφικτο ποιοι θα το κρίνουν; Αυτοί οι οποίοι έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια στους άλλους συνδυασμούς, έρχονται 4 μήνες το χρόνο Σκόπελο, κονομάνε από τις επιχειρήσεις τους εδώ και το χειμώνα ζουν στο εξωτερικό και στις μεγάλες πόλεις για να παρέχουν στον εαυτό τους και στα παιδιά τους όλα όσα δεν μπορούμε να έχουμε οι παραμένοντες όλο το χρόνο στο νησί; Ή μήπως όλοι αυτοί οι ‘’ακομμάτιστοι’’ που τόσα χρόνια σερβίραμε δεκάδες Σκοπελίτες και Σκοπελίτισσες στις ταβέρνες και στις καφετέριες που έπαιρναν σβάρνα. Που εξαργύρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη συνδικαλιστική τους δράση στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και τώρα εκτός από το να κάνουν τουρισμό θέλουν να ασχοληθούν και με τα κοινά από την ‘’αγάπη’’ τους για το νησί.
Το ίδιο παραμύθι που παίζεται σε όλη την Ελλάδα παίζεται και στη Σκόπελο. Δεν υπάρχουν ακομμάτιστοι συνδυασμοί. Πολυσυλλεκτικοί είναι οι συνδυασμοί τους γιατί τους χωράνε όλους(ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ), όλα τα κόμματα δηλαδή που ψήφισαν τα μνημόνια. Και μάλιστα στις ομιλίες τους και στα προγράμματα τους παραδέχονται στην ουσία ότι θα πορευτούν στο δρόμο της αντιλαϊκής διαχείρισης των προκάτοχών τους. Άλλωστε το δείχνουν και οι εσωτερικές μεταγραφές και οι κολλεγιές που έχουν πραγματοποιήσει με πρώην, νυν και αεί.
Δεν είναι τυχαίο που δεν αναφέρουν ούτε για αστείο τις λέξεις Κλεισθένης, ανταποδοτικότητα, ιδιωτικοποιήσεις. Αυτά ετοιμάζονται να εφαρμόσουν άλλωστε. Το μόνο που ξεστομίζουν τώρα τελευταία είναι η λέξη αγώνας και φυσικά εννοούν τον αγώνα που κάνουν για τη καρέκλα. Γι’ αυτό μόνο με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο τιμόνι του δήμου οι λέξεις αγώνας, διεκδίκηση και σύγκρουση αποκτάνε νόημα. Γιατί βάζει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες και βάζει απέναντι αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή (ΕΕ, κυβέρνηση, περιφερειακή αρχή).
ΣΤΙΣ 26 ΜΑΗ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ.
ΨΗΦΙΣΕ ΚΚΕ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger