Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΕΥΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ» ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ κ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΠΕΡΙΣΣΗ

Το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαΐου ο  Υποψήφιος Δήμαρχος  Σταμάτης Περίσσης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Το νησί μας πρώτα - Δημιουργία  ξανά»  συνοδευόμενος από δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του, πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της δημοτικής  εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης (ΔΕΥΑΣ) Σκοπέλου στο πλαίσιο ενημέρωσης των αναγκών της υπηρεσίας και των χρόνιων προβλημάτων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

 Έγινε μια γόνιμη συζήτηση με τους εργαζομένους,  κατόπιν καίριων και ουσιαστικών ερωτημάτων,  και αναπτύχθηκαν  οι θέσεις και οι προτάσεις  του Υποψήφιου Δήμαρχου κ. Σταμάτη Περίσση για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, την ασφάλεια του προσωπικού καθώς και την ανάπτυξη του οργανισμού με νέες τεχνολογίες . 

Αναλυτικότερα οι ελλείψεις σε οχήματα αναγκάζουν τους εργαζομένους με δικά τους μέσα να εξυπηρετούν τους οικισμούς. Η έλλειψη σε  μηχανολογικό εξοπλισμό καθιστά δύσκολη και σε πολλές περιπτώσεις αδύνατη τη λειτουργία τους παρόλο που το  ελάχιστο προσωπικό με κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα προσπαθεί να αντεπεξέλθει. 

 Οι ελλείψεις σε συντηρήσεις εξοπλισμού και εγκαταστάσεων, όπως γεωτρήσεων, που έχουν τοποθετηθεί αλλά λόγω ελλιπής συντήρησης, δε δύναται να παράγουν έργο σε περίπτωση που χρειαστούν, ώστε το νησί να τροφοδοτείται με νερό. Εξειδικευμένο προσωπικό  και συντηρητής δεν υπάρχει σε αρκετά τμήματα. Συμφωνήθηκε ότι ειδικές κάμερες είναι απαραίτητες για ανίχνευση βλαβών που δεν αναγνωρίζονται διαφορετικά ή είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και ζημιογόνα. Τηλεμετρικές μετρήσεις είναι απαραίτητες για εξοικονόμηση χρόνου και ακρίβεια. 

Η συντήρηση σε δεξαμενές ,εργοστάσια στη ΔΕΥΑΣ κρίνονται απολύτως απαραίτητες για λόγους δημόσιας υγείας και εξοικονόμηση πόρων. 
Τέλος λόγω οικονομικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στον οργανισμό κατατέθηκε πρόταση από τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Σταμάτη Περίσση  για χρησιμοποίηση Πράσινης Ενέργειας με σκοπό την αυτονομία στο ρεύμα, την μείωση των εξόδων και την αποκομιδή κερδών.

Ήταν μια εποικοδομητική ουσιαστική συνάντηση με άμεσες λύσεις – προτάσεις, ώστε την επόμενη μέρα εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος ο κ. Σταμάτης Περίσσης να προχωρήσουν αμέσως στη πραγματοποίηση τους.

Με εκτίμηση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger