Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Αν υπήρχε ένα λαϊκό δικαστήριο για τα λαμόγια, μιζαδόρους ...


Του Γ.Γ.

Να έχεις την εκτίμηση ή μάλλον την πεποίθηση, ότι όλα τα γραβαταντωμένα καθάρματα που λαδώθηκαν από την φαρμακοβιομηχανία Novartis για να ληστευτεί αδίστακτα ο ελληνικός λαός στην τελική θα καταλήξουν πεντακαθαρήδηδες , -όπως ακριβώς έγινε με τους όμοιους του στα σκάνδαλα Χρηματιστηρίου, Ζήμενς κλπ- μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να σε πλημμυρίσει.

Μια μόνο αναφορά που υπάρχει στην δικογραφία, από την κατάθεση στην Εισαγγελία διαφθοράς του Κωνσταντίνου Ράνου, πρώην μέλους της Επιτροπής Τιμών φαρμάκων της Επιτροπής Φαρμάκων στο υπουργείο Υγείας από το 2011 έως και το 2014, τα λέει όλα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Ελλάδα είχε διπλάσιες φαρμακευτικές δαπάνες από χώρες οι οποίες έχουν περίπου τον ίδιο πληθυσμό.
Συγκεκριμένα το 2011 η Πορτογαλία είχε 4,2 δις ευρώ, η Σουηδία 4,1 δις ευρώ, ενώ η Ελλάδα ακριβώς διπλάσια! 8,4 δις ευρώ!

Δεν είναι μόνο η κατάθεση του μάρτυρα που αναφέραμε η οποία "καίει" Λοβέρδο και Γεωργιάδη. Τα στοιχεία -τα οποία περιέχονται στην σχετική δικογραφία- και παρουσιάζονται στην εφημερίδα "Documento" που κυκλοφορεί, σε ένα λαϊκό δικαστήριο τα λαμόγια, μιζαδόροι θα εισέπρατταν την ποινή του θανάτου. Το επαναστατικό εκτελεστικό απόσπασμα θα φρόντιζε για τα υπόλοιπα.

Σήμερα, απλώς θα γίνουν οι συνηθισμένες κομματικές αντιπαραθέσεις, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα βγουν λάδι, και θα πάμε σε φρέσκα ... σκάνδαλα. 

Υ.Γ Την μεγαλύτερη κατά κεφαλήν φαρμακευτική δαπάνη στην ΕΕ (810 ευρώ) είχε η Ελλάδα, το 2011, όταν στη Σουηδία ήταν μόλις 380 ευρώ

Υ.Γ 2 Η εισαγγελία κατά τις διαφθοράς κρίνει ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος "συμφώνησε και έλαβε από τον Κωνσταντίνο Φρουτζή και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της  Novartis τουλάχιστον 200.000 ευρώ"

Υ.Γ 3Κ. Φρουτζής προς τα κεντρικά της Novartis: "Πέτυχα το Gilenva να είναι το μόνο νέο προϊόν που έλαβε τιμή το 2011 και αυτό αποδεικνύει ότι ήξερα να είμαι καινοτόμος και δημιουργικός και να λάβω υποστήριξη από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς".

***

Παραλειπόμενα από τα e-mail που δημοσιεύει το Doumento με έρωτες και πεοβασανιστική χαλαρότητα:





Σημ: Ο Μανιαδακης ήταν αυτός που έγραφε υπουργικές αποφάσεις του Αδωνη Γεωργιάδη με τις οδηγίες της Novartis. 

***

Και τα δυο παρακάτω πρωτοσέλιδα Κυριακάτικων εφημερίδων ασχολούνται με το ίδιο θέμα. Την δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis. Οι ανούσιες μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις που λέγαμε παραπάνω. Κάθε έντυπο βλέπει με τα δικά του κομματικά "γυαλιά" την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger