Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Προμήθεια υπόγειων κάδων από τον Δήμο Σκοπέλου

Αποτέλεσμα εικόνας για υπόγειων κάδωνΥπόγειους κάδους θα προμηθευτεί ο Δήμος Σκοπέλου με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο». Ο Δήμος αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά δέκα υπόγειων κάδων – συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων που θα τοποθετηθούν σε κοινόχρηστους χώρους για την αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του νησιού προϋπολογισμού 184.574,00 ευρώ. Το «Πράσινο Ταμείο» θα χρηματοδοτήσει και την προμήθεια και προσαρμογή ενός μηχανισμού υδραυλικού γερανού προκειμένου να διασφαλίζεται η αποκομιδή των υπόγειων κάδων, προϋπολογισμού 37.147,30 ευρώ.

Ο Δήμος, σύμφωνα με τον δήμαρχο, σκοπεύει στην αναβάθμιση και καλύτερη οργάνωση του δημοσίου χώρου με ταυτόχρονη προώθηση της ανακύκλωσης, τη βιώσιμη διαχείριση με την ανάπτυξη συστήματος υπόγειας αποθήκευσης αποβλήτων.
Αντικείμενο της πρότασης, όπως αυτό προσδιορίζεται και από τη μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία, αφορά στη βελτίωση και αντικατάσταση των υφιστάμενων υπέργειων κοινών τροχήλατων κάδων απορριμμάτων του Δήμου, με νέους υπόγειους κάδους.
Ο Δήμος Σκοπέλου θα προχωρήσει και σε περιορισμένες επισκευαστικές εργασίες στα Παλιά Σφαγεία προϋπολογισμού 30.000,00 ευρώ. Το Τμήμα Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σκοπέλου προέβη στην εκπόνηση της μελέτης και το έργο αφορά εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου, εσωτερικές κυρίως, προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα, η υγιεινή και η ασφάλεια του κτιρίου που στεγάζονταν τα «Παλαιά Σφαγεία» του Δήμου Σκοπέλου. Συγκεκριμένα, θα διαμορφωθεί χώρος (στο νοτιοδυτικό τμήμα) για να δημιουργηθεί λουτρό ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σε ζεστό νερό. Στο δυτικό τμήμα θα τοποθετηθούν ερμάρια, κρεμάστρες και πάγκοι ούτως ώστε να διαρρυθμιστεί σε αποδυτήρια για τους εργαζόμενους, ενώ θα σφραγισθεί το άνοιγμα που οδηγεί στη μεγάλη αίθουσα (ανατολικό τμήμα του κτιρίου). Στο δυτικό και στο βορειοδυτικό δωμάτιο οι υπάρχουσες εξωτερικές ξύλινες πόρτες, λόγω φθοράς, θα αντικατασταθούν με νέες ίδιων διαστάσεων. Το βορειοδυτικό δωμάτιο θα μετατραπεί σε κουζίνα και θα πραγματοποιηθεί υδραυλική εγκατάσταση και σύνδεση με το δίκτυο παροχής και αντίστοιχα σύνδεση με την αποχέτευση. Ακόμη, προβλέπεται η εγκατάσταση κλιματιστικής μονάδας. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν χρωματισμοί εσωτερικής και εξωτερικής τοιχοποιίας του κτιρίου, αποκατάσταση τοπικών φθορών και ρηγματόσεων και στεγανοποίηση της οροφής όλου του κτιρίου. Τέλος στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, και συγκεκριμένα νότια του κτιρίου, θα κατασκευαστεί ράμπα για την προσωρινή στάθμευση των οχημάτων και ράμπα, στο σημείο ανατροπής για την ασφαλή διακίνηση των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου