Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

«Ανάγκα και οι δεσποτάδες πείθονται»

Αρχικά να σας θυμίσουμε την αντίδραση του σκοταδιστή δεσπότη Ανθιμου, όταν πριν μερικά χρόνια ένας αστός δημοσιολόγος, ο Ν. Δήμου, μίλησε για δήθεν «άγιο» φως. Είχε βγει τότε στον άμβωνα της τηλεόρασης του Σκάι, ο "άγιος" Θεσσαλονίκης και μόνο που δεν αφόρισε το τότε στέλεχος του "Ποταμιού"!

Σήμερα όμως ο αρχιρασοφόρος αυτός καθώς και το σινάφι του έχουν πάθει αφωνία. Κι αυτό γιατί
«ανάγκα και οι Θεοί πείθονται», για να παραφράσουμε μια γνωστή ρήση του Πιττακού του Μυτιληναίου.

Μετά τα όσα αποκαλυπτικά είδαν την δημοσιότητα μέσα απ' το βιβλίο του δημοσιογράφου - ερευνητή  Δημήτρη Αλικάκου «ΛΥΤΡΩΣΗ – Περί του Αγίου Φωτός», για το "θαύμα" με το "άγιο" φως που γινόταν κατά παραγγελία κάθε Μεγάλο Σάββατο στον "Πανάγιο" Τάφο στα Ιεροσόλυμα, δεν βρίσκουν κανένα θεόσταλτο τροπάριο γα να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Την Χριστεμπορία τους δηλαδή που γινόταν και σ' αυτή την περίπτωση.

Ετσι, λοιπόν, οι αρχιρασοφόροι άλλαξαν ευαγγέλιο. Το "θαύμα" έγινε "τελετή" για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ενώ σήμερα βγήκε ένας δεσπότης -o Αρχιεπίσκοπος Γεράσων Θεοφάνης- και μας είπε την "επιφοίτηση" που του ήρθε: "Το φως είναι Άγιον, αλλά όπως το θέλει η Εκκλησία. Το ευλογεί η Εκκλησία και γίνεται Άγιο Φως. Όπως ευλογεί, ας πούμε, το νερό στον Αγιασμό, ευλογεί φυσικόν φως!Είναι φυσικόν φως. Δεν κατέρχεται κανένα φως από τον ουρανό - αυτό είναι ειδωλολατρία, είναι καταναγκασμός. Κατέρχεται η Θεία Χάρις αοράτως".

Και γιατί ρε παπά, δεν έβγαινες τόσα χρόνια να μας τα πεις αυτά; Τώρα που γίνατε ρόμπα αφού βγήκε ο "δημιουργός" του "θαύματος" και παραδέχτηκε δημόσια ότι το κάνει ... με αναπτήρα Bic, τα ανακαλύψατε;   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger