Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Αλλος ένας δολοφονημένος συνάνθρωπός μας. Αλλο ένα έγκλημα του καπιταλισμού και του πολιτικού προσωπικού των πλουτοκρατών


Η είδηση αυτή πέρασε στα "ψιλά". Αλλωστε προτεραιότητα για τα ΜΜΕ -ειδικά για τα φιλοκυβερνητικά- έχουν οι κυβερνητικές μεγαλοστομίες για επιστροφή στην κανονικότητα, έξοδο στις αγορές, τέλος της κρίσης και τα παρόμοια της καθεστωτικής προπαγάνδας.

Με τις δολοφονίες -αυτοκτονίες από τις "σφαίρες" της ανέχειας και εξαθλίωσης, αυτές που οπλίζουν τα "πιστόλια" απελπισμένων συνανθρώπων μας, που ζητούν "διέξοδο" στην αυτοχειρία, θα ασχοληθούν;

Από κάποια ιστοσελίδα του Λουτρακίου διαβάζουμε: "Κρεμασμένος στην αυλή του σπιτιού του βρέθηκε χθες, Παρασκευή 8 Μαρτίου, 56χρονος άντρας στα Ίσθμια Κορινθίας. 

Tην προηγούμενη μέρα ο 56χρονος παρέλαβε έγγραφο, που ανέφερε ότι πρόκειται να απωλέσει το σπίτι του, λόγω πλειστηριασμού. Το γεγονός ανέφερε ο αυτόχειρας στους οικείους του, φανερά στενοχωρημένος.

Άφησε σημείωμα, ζητώντας συγγνώμη και εξηγώντας τους λόγους που τον έσπρωξαν στην αυτοχειρία, ανάμεσα στους οποίους αναφέρεται και ο πλειστηριασμός του σπιτιού του".

Μάλιστα. Ο δολοφονημένος δεν έχει όνομα. Είναι απλώς ένας 56χρονος. Ο λόγος της αυτοχειρίας του ήταν ότι"επρόκειτο να απωλέσει το σπίτι του, λόγω πλειστηριασμού".
Κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πληροφορηθεί με τι ιδρώτα και αίμα απέκτησε το σπίτι του και πώς θα ένιωσε μπροστά στο κίνδυνο να βρεθεί στον δρόμο και να κοιμάται στα παγκάκια, ο άνθρωπος που προέβη στο μοιραίο. 
Ασε που είναι και πιθανόν να βρεθούν ορισμένοι να τον χαρακτηρίσουν "μπατακτσή", αφού είχε πέσει στα νύχια τραπεζιτών - τοκογλύφωνκαι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο να ξεπληρώσει το δάνειο που είχε πάρει.

Κανείς δεν θα μιλήσει ότι έχουμε άλλο ένα έγκλημα του καπιταλισμού και του πολιτικού προσωπικού των πλουτοκρατών, συνέπεια του ανηλεούς ταξικού πολέμου που έχουν εξαπολύσει στην εργατική τάξη.
Τραπεζίτεςμονοπώλια και κεφαλαιοκράτες πρέπει να βγουν αλώβητοι απ’ την καπιταλιστική οικονομική κρίση και όλα τα βάρη της να τα φορτωθούν τα λαϊκά στρώματα.

Τώρα αν σ' αυτή την εξέλιξη έχουμε και κάποιους χιλιάδες δολοφονημένους -αυτόχειρες, ο ένοχος, ο καπιταλισμός δηλαδή, δεν δικάζεται από κανένα αστικό δικαστήριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger