Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Αλήτικη μπατσάδικη συμπεριφορά, αδιανόητη "εφαρμογή νόμων" με θύμα μια 90χρονη γριούλα


Δεν ξέρουμε αν αρκεί να την χαρακτηρίσουμε απλώς απανθρωπιάαθλιότητα καιπρόκληση στο δημόσιο αίσθημα.
Η εξέλιξη όμως που είχε η περιπέτεια της 90χρονης γριούλας που οι μπάτσοι της Θεσσαλονίκης την συνέλαβαν και στην ουσία την βασάνισαν, γιατί την εντόπισαν να πουλάει χωρίς άδεια κάτι παντόφλες, δικής της κατασκευής -τις ονομαζόμενες στις Ποντιακή διάλεκτο «τερλίκια»- είναι εξωφρενική.

Εφαρμόζοντας, λέει το "γράμμα του νόμου" της έστειλαν ειδοποιητήριο να πληρώσει πρόστιμο 200 ευρώ! Σε ποια; Σε μια ηλικιωμένη γυναικούλα που έχοντας 9 δεκαετίες ζωής, πάλευε πλέκοντας παπουτσάκια να φτιάξει πραμάτεια, και να την πουλήσει για να αποκτήσει ένα πιάτο φαϊ για την ίδια και τον συνομήλικο άντρα της! 

Δεν φτάνει που οι μπάτσοι που την συνέλαβαν την χλεύασαν και την πρόσβαλαν γιατί θεώρησαν ότι δεν υπάκουσε σωστά τις εντολές τους να τους δώσει αποτυπώματα ώστε να την φακελώσουν για το "έγκλημά" της. Δεν αρκούσε για τα "όργανα της τάξεως" είχαν κρατούμενη την 90χρονη Σουζάνα Ηλιάδου για 12 ολόκληρες ώρες, νηστική, χωρίς να της δώσουν ούτε ένα ποτήρι νερό όταν τους ζήτησε, τώρα της ζητούν να βγει στην ζητιανιά για να πληρώσει το πρόστιμο που της επέβαλαν για την "παρανομία" της.

Εδώ πια το ελληνικό λεξιλόγιο δηλώνει αδυναμία να βρεις εκφράσεις για να σχολιάσει την αλήτικη συμπεριφορά των μπάτσων, και την "εφαρμογή των νόμων" απέναντι στην "παράνομη" γριούλα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger