Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΛΑΣ Σκοπέλου: Σε εκκρεμότητα τα έργα αποκατάστασης τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Περιοδεία στην περιοχή του Μύλου και του Κάστρου του οικισμού της Σκοπέλου πραγματοποίησαν την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Αναγνώστου και το στέλεχος του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου σημειώνει πως τριάμισι χρόνια μετά τις μεγάλες καταστροφές του ’15 μόνο ένα μικρό τμήμα αυτών αποκαταστάθηκε καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα έργα αποκατάστασης καθιζήσεων, λιμενικών έργων, αγροτικής οδοποιίας, αντιπλημμυρικών έργων, κ.ά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΛΑΣ Σκοπέλου:
«Χαρακτηριστικό παράδειγμα των καθυστερήσεων αποτελεί η περιοχή του Μύλου, που είχε παρουσιάσει σοβαρότατα προβλήματα καθίζησης από τις πλημμύρες του 2015, τα οποία επιδεινώθηκαν επικίνδυνα από τις τελευταίες βροχοπτώσεις. Μόλις πρόσφατα έγινε η δημοπράτηση του έργου. H αργοπορία αυτή απέδειξε για άλλη μια φορά ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί η επίλυση των λαϊκών προβλημάτων αλλά η ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Απειλητικά για την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων και των αξιόλογων μνημείων είναι και τα κατολισθητικά φαινόμενα στο Κάστρο από τις έντονες βροχές, αλλά και λόγω της αδιαφορίας που επέδειξαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και οι δημοτικές αρχές των παρατάξεων που στηρίζονται απ’ αυτά τα κόμματα. Απέφυγαν να λάβουν όλα εκείνα τα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή αυτών των φαινομένων.
Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής βρίσκεται η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για Εθνικό Κρατικό Φορέα Κατασκευών, που με κεντρικό σχεδιασμό και αξιοποίηση του τεχνικού επιστημονικού δυναμικού της χώρας θα υλοποιεί άμεσα και φθηνά τα έργα που έχουν ανάγκη σήμερα τα λαϊκά νοικοκυριά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger