Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Θ. Τσουκάτος: "Το 2000 οι χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από εταιρίες έφθασαν τα 16 δισ. δραχμές"


Δεν μας είπε ουσιαστικά κάτι καινούργιο στην δίωρη απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το δεξί χέρι του Σημίτη, ο "στρατηγός" Θόδωρος Τσουκάτος για τα όσα του καταλογίζονται για το ένα εκατομμύριο μάρκα που έλαβε από τη Siemens το 1999 με σκοπό, κατά την κατηγορία, να διατεθούν σε δωροδοκίες για τη σύμβαση «8002» με τον ΟΤΕ.

Επανέλαβε αυτά που λέει απ' την αρχή και έχει δίκιο. Οτι δηλαδή «Οι χορηγίες στα κόμματα από ιδιώτες είναι παλιά και σε όλους γνωστή καθιερωμένη πρακτική, την κληρονόμησα δεν την καθιέρωσα».
«Ψεύδονται συνειδητά εκείνοι που βεβαιώνουν, πώς το δικό τους κόμμα - και μιλώ για τα μεγάλα- δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες», είχε τονίσει στο παρελθόν ενώ σήμερα έγινε πιο συγκεκριμένος όσο αφορά το κόμμα του..

«Το 2000 οι χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από εταιρίες έφθασαν τα 16 δισ. δραχμές. Δεν ήταν μόνο η Siemens, ήταν και άλλες εταιρίες. Αυτές οι εταιρίες συνεχίζουν να υπάρχουν και συνεχίζουν να χρηματοδοτούν κόμματα... Οι ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις των κομμάτων ήταν ένα καθεστώς που κανείς δεν ήθελε να το ψάξει,από κανένα κόμμα», τόνισε, ενώ παρουσίασε τον εαυτό του σαν "μαύρο πρόβατο¨και "αποδιοπομπαίο τράγο", από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αφού σύμφωνα με τον ίδιο δεν το στήριξε στην δικαστική περιπέτεια που περνάει.

Δεν ξέρουμε σε τι αποτέλεσμα θα καταλήξει η δικαστική ακροαματική διαδικασία στην οποία βρίσκεται απολογούμενος ο Τσουκάτος. Αυτό που μπορεί να εκτιμήσουμε είναι ότι ίσως επιβεβαιωθεί η άποψη Πάγκαλου ο οποίος όταν είχε σκάσει η ιστορία είχε βγάλει την "ετυμηγορία" του ότι ο Τσουκάτος θα καταλήξει "πεντακαθαρίδης".
"Δεν είναι παράνομο" μας είχε πει τότε ο Πάγκαλος που ο ταμίας του ΠΑΣΟΚ  "πήρε μια σακούλα με λεφτά και τα πήγε στο κόμμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger