Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Τι θα γίνει πχ αν η Βενεζουέλα εφαρμόσει την τακτική της καμένης γης;



Γράφει ο mitsos175. 

Βενεζουέλα: Αν και τριπλάσια σε πληθυσμό από την Ελλάδα η χώρα αυτή διαθέτει συνολικά 123.000 στρατιωτικό προσωπικό. Έχει σύνολο 384 αεροσκάφη και ελικόπτερα κάθε λογής. Τα μαχητικά της είναι μόλις 39.
Έχει 696 άρματα μάχης, 700 τεθωρακισμένα, 213 πυροβόλα και εκτοξευτές ρουκετών. Διαθέτει 3 φρεγάτες, 4 κορβέτες 2 υποβρύχια, σύνολο καμιά πενηνταριά (κυρίως μικρά) σκάφη. Το υλικό της δεν είναι ιδιαίτερα σύγχρονο.
Στα θετικά είναι το πετρέλαιο που διαθέτει, αλλά και που είναι η αιτία της παρέμβασηςτων ΗΠΑ μέσω του πραξικοπήματος, της ανακήρυξης Πρόεδρου του εκλεκτού των πολυεθνικών χωρίς εκλογές.

Στρατιωτικά είναι πολύ πιο αδύναμη από την Ελλάδα. Παρά την αισιοδοξία κάποιων συντρόφων, δεν θα μπορέσουν να αποκρούσουν εισβολή από τις ΗΠΑ, πολύ περισσότερο αν ο φασίστας Βραζιλιάνος Πρόεδρος αναλάβει τις επιχειρήσεις στο έδαφος.
Οι Ρώσοι δεν έχουν το ναυτικό των ΗΠΑ, ώστε να βοηθήσουν αποτελεσματικά. Δηλαδή δεν γίνεται τίποτα;
Πως, γίνεται.

Εκείνο που βάσιμα φοβούνται οι ΗΠΑ είναι όχι οι μικρές δυνάμεις του στρατού, αλλά ο λαός της Βενεζουέλας. Το έδαφος είναι ιδανικό για ανταρτοπόλεμο. Χωρίς το λαό είναι αδύνατο να ελέγξουν αποτελεσματικά τις πολύτιμες πετρελαιοπηγές της χώρας και τα πιο πλούσια αποθέματα του πλανήτη.
Είναι αδύνατο ακόμα και με σύγχρονα μέσα επιτήρησης, να αποφύγουν δολιοφθορές, επομένως μείωση των κερδών.
Τι θα γίνει πχ αν η Βενεζουέλα εφαρμόσει στην απελπισία της την τακτική της καμένης γης; Αν φροντίσει να καταστρέψει τις πετρελαιοπηγές; Όντως πολλές θα κατασκευαστούν πάλι, όμως οι αντάρτες θα παραμονεύουν χτυπώντας αλύπητα τους κατακτητές. 

Γι' αυτό οι ΗΠΑ χτυπάνε το λαό. Πρόκειται ουσιαστικά για γενοκτονία που κάνει ο Τραμπάκουλας, καθώς όλα άρχισαν όταν η Αμερική επέβαλε εμπάργκο και κυρώσεις στη Βενεζουέλα.
Σε συνδυασμό με την τιμή του πετρελαίου η χώρα δεν μπορούσε πλέον να εισάγει τα απαραίτητα. 

Μόνο μια Λαϊκή Δημοκρατία με κοινωνικοποιήση των μέσων παραγωγής θα μπορούσε να αποτρέψει την καταστροφή. Όμως ο Μαδούρο, όπως κι ο Τσάβες, δεν ήταν κομμουνιστές. Βέβαια δεν ήταν και τσιράκια των Αμερικάνων, οι οποίοι βιάζονται να βάλουν στο χέρι τα πετρέλαια. Έτσι δεν περιμένουν καν εκλογές.
Πάρα πολύς κόσμος στηρίζει το Μαδούρο, γιατί θυμούνται την αδικία και την τρομερή ανισότητα που επικρατούσε πριν τον Τσάβες. Και τότε πέθαιναν από την πείνα, αλλά δεν ασχολούνταν τα ΜΜΕ, καθώς οι πολυεθνικές και η μεγαλοαστική τάξη της χώρας θησαύριζαν εις βάρος των πολλών.

Μια εισβολή σε πετρελαιοπαραγωγό χώρα, που μάλιστα έχει περισσότερα αποθέματα μαύρου χρυσού από τη Σαουδική Αραβία, θα βάλει μπουρλότο σε όλο τον πλανήτη.
Είπα πως οι Ρώσοι και Κινέζοι δεν μπορούν να επέμβουν. Συμβατικά. Μπορεί να οδηγηθούμε όμως ακόμα και σε πυρηνικό πόλεμο καθώς δεν θα δεχτούν σίγουρα οι ομηρία των οικονομιών τους από τιςδιαθέσεις των ΗΠΑ. Καθώς δεν έχουν υπεροχή σε συμβατικά όπλα απέναντι στο ΝΑΤΟ, θα χρησιμοποιηθούν από την αρχή πυρηνικά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ακόμα όμως και αν δεν αντιδράσουν, πράγμα απίθανο, δεν συμφέρει κανένα κράτος, ειδικά εμάς, μονοπώλιο πετρελαίου από λίγες εταιρίες. Μονοπώλιο σημαίνει πουλάω όσο θέλω, ολοένα κι ακριβότερα, για να κερδίσω περισσότερα.

Η ΝΔ παίζει ξανά τα παιχνίδια ιμπεριαλιστών εις βάρος της ίδιας της Ελλάδας. Είναι τόσο πολύ άρρωστοι με την εξουσία, που δεν σκέφτονται καν λογικά.

Το πραξικόπημα στη Βενεζουέλα δεν πρέπει να περάσει, όχι μόνο χάρη της ανάπτυξης των οικονομιών αλλά χάρη της παγκόσμιας Ειρήνης. Και χάρη της δημοκρατίας καθώς θα δημιουργήσει πολύ κακό προηγούμενο η αναγνώριση ενός πραξικοπηματία, ενός άπληστου προδότη.
Αν είναι να πέσει ο Μαδούρο, ας πέσει με εκλογές, αλλιώς θα έχουμε πολύ άσχημες εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης:

Η Ουάσιγκτον Ομολογεί: Είναι για τα Πετρέλαια – Να φύγει ο Μαδούρο για να μπουν οι Εταιρείες των ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger