Ο δήμαρχος μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και ανέφερε ότι το πρόβλημα θα λυθεί στις 4 Ιανουαρίου, που αναμένεται να επιστρέψει στη γραμμή το flying dolphin «Ερατώ», στη γραμμή Βόλος – νησιά Βορείων Σποράδων. «Δεν δόθηκε καμία ουσιαστική λύση στο πρόβλημά μας, παρά μόνο, αυξήθηκε κατά ένα δρομολόγιο, η άφιξη του επιβατηγού – οχηματαγωγού «Εξπρές Σκιάθος», στην Αλόννησο, που από τέσσερις προσεγγίσεις ανά εβδομάδα, θα κάνει πέντε», δήλωσε ο κ. Βασιλούδης.
Η σύσκεψη έγινε την Τετάρτη παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιού, όπου συμμετείχε και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μεϊκόπουλος και ο γραμματέας του ΥΕΝ κ. Τεμπονέρας. Ο αναπληρωτής υπουργός, πέρα από τους δημάρχους των νησιών των Σποράδων είχε καλέσει και τις ναυτιλιακές εταιρίες της γραμμής Βόλος – νησιά Σποράδων.
Απαράδεκτη αυτή την εποχή
η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία
Ο δήμαρχος Σκοπέλου είπε ότι τα αιτήματα των δημάρχων των νησιών ήταν κοινά, ενώ ο ίδιος είπε ότι την εποχή αυτή η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία είναι απαράδεκτη και επισήμανε ότι οι κάτοικοι των νησιών για μια δουλειά λίγων λεπτών στο Βόλο, πρέπει να κάνουν τουλάχιστον δύο διανυκτερεύσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης τόνισε για τα δρομολόγια της τουριστικής περιόδου, πρέπει να είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο όλο το χρόνο, για να μπορεί κάποιος να προγραμματίσει έγκαιρα τις διακοπές του. Για το θέμα των επισκεπτών, κυρίως της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, που φθάνουν με πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ο δήμαρχος είπε ότι δεν μπορούν να μετακινηθούν έγκαιρα στους προορισμούς τους και αναγκάζονται να διανυκτερεύουν στη Σκιάθο (με κίνδυνο να μη μπορούν να βρουν δωμάτιο) και να μετακινούνται την επόμενη μέρα.
Ο κ. Βασιλούδης είπε ότι για το θέμα της ανακοίνωσης των δρομολογίων και του εξορθολογισμού τους, θα γίνει άλλη μια σύσκεψη, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.
Ο δήμαρχος είπε, ότι δεν δόθηκε λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών, να μετακινούνται το πρωί και να επιστρέφουν το μεσημέρι της ίδιας μέρας.
Όπως εξήγησε, το πλοίο φεύγει μεσημέρι από τα νησιά, με αποτέλεσμα ένας κάτοικος που θέλει να κάνει μια δουλειά στο Βόλο να φθάνει το απόγευμα, να κάνει μια δουλειά την επόμενη μέρα το πρωί στο Βόλο και να επιστρέφει στο νησί του τη μεθεπόμενη μέρα, γιατί δεν έχει δρομολόγιο που να αναχωρεί προς τα νησιά το μεσημέρι.
Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, προς το παρόν δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, παρά μόνο όταν αποκατασταθεί η βλάβη και η συντήρηση του ιπτάμενου δελφινιού «Ερατώ», που αναμένεται να μπει ξανά στη γραμμή στις 4 Ιανουαρίου 2019. Εκείνο που οι εταιρίες δεσμεύτηκαν να κάνουν, είναι να αναρτούν τα καλοκαιρινά τους δρομολόγια στις ιστοσελίδες των εταιριών τους.