Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Θέλει η η πουτάνα να κρυφτεί ....


Του Γ. Γ.

Δεν φτάνει που το νεοδημοκρατικό στέλεχος ανέλαβε να υπερασπίσει τους μπάτσους που συνέβαλαν στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, το αντικομμουνιστικό του πάθος τον οδηγεί να εκθέτει και τον ίδιο τον αρχηγό του. 

Κι αυτό γιατί μόλις πριν λίγες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης -προφανώς για τις δικές του μικροπολιτικές σκοπιμότητες - με αφορμή την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου εκθείαζε την αντιστασιακή δράση του Αρη Βελουχιώτη και του ΕΛΑΣ.
Μάλιστα ο αρχηγός της Ν.Δ., έκανε λόγο ότι το σαμποτάζ αυτό που έγινε από Βελουχιώτηκαι Ζέρβα «αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη, την οποία προσβάλλουν 76 χρόνια μετά όσοιξανασπέρνουν τη διχόνοια. Αυτοί που λένε ψέματα και προκαλούν ναυάγια, κραυγάζοντας "ή αυτοί ή εμείς". Οφείλουμε, όλοι μαζί, να βάλουμε ένα τέλος στον κατήφορό τους».

Να υποθέσουμε δηλαδή ότι μετά απ' αυτή την τοποθέτησή του Πλεύρη, ο Μητσοτάκης θα διαγράψει τον πρώην βουλευτή της παράταξής του, που τον αμφισβητεί δημόσια; (Πλάκα κάνουμε φυσικά).

Ας προσπεράσουμε τις μαλακίες του Πλεύρη για "εγκληματίες του ΕΛΑΣ". Προφανώς γ' αυτόν ήρωες είναι οι χίτες και οι ταγματασφαλίτες που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, κάτι που έκανε σύσσωμο το σώμα της χωροφυλακής -με ελάχιστες εξαιρέσεις-  καθώς και ο πρώην διοικητής των Ταγμάτων Ασφαλείας Κ. Κωστόπουλος ο οποίος ήταν επικεφαλής των χωροφυλάκων του Συντάγματος Μακρυγιάννη.

Και επειδή είναι άσχετος από ιστορία ο Πλεύρης να του πούμε ότι τα τμήματα της 1ης Ταξιαρχίας και του Συντάγματος Πειραιά του ΕΛΑΣ που είχαν κάνει επίθεση στου Μακρυγιάννη, θα είχαν πάρει παραμάζωμα ταγματασφαλίτες και χωροφύλακες που βρισκόταν εκεί αν δεν επέμβαιναν για να τους σώσουν το βρετανικό πυροβολικό και η Ορεινή Ταξιαρχία.

Βαριέμαι τώρα, -είμαι και ψιλοσουρωμένος- και πέρα απ' αυτό δεν αξίζει και ο κόπος να κάνω ιστορικά μαθήματα στον φασίστα Θ. Πλεύρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger