Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Τροποποιείται το σημερινό δρομολόγιο του «Ερατώ»

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι το προγραμματισμένο δρομολόγιο του υδροπτέρυγου «Ερατώ», σήμερα Τρίτη 6-11-2018 κατά το σκέλος αναχώρησης από Βόλο για Β. Σποράδες θα εκτελεστεί τροποποιημένο ως ακολούθως: Από Βόλο 15.30 – Σκιάθο 16.45/17.00 – Γλώσσα 17.15/17.20 – Σκόπελο 17.40/17.45 – Αλόννησο 18.10.

Στο μεταξύ δεμένο στην Αλόννησο, λόγω των υψηλών μποφόρ, παρέμεινε προχθές το πρωί το υδροπτέρυγο «Ερατώ», με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί και το προγραμματισμένο κάθε Κυριακή δρομολόγιο του δελφινιού από Βόλο προς τις Βόρειες Σποράδες. Έτσι όσοι σχεδίαζαν να αναχωρήσουν προχθές το μεσημέρι από το λιμάνι της πόλης για τα νησιά, ήταν αναγκασμένοι να περιμένουν για να ταξιδέψουν είτε το πρωί της Δευτέρας με το «Εξπρές Σκιάθος», είτε το μεσημέρι με το «δελφίνι». Πάντως οι κάτοικοι των νησιών εξυπηρετήθηκαν προχθές με τα δύο επιβατικά-οχηματαγωγά, «Πρωτέας» και «Εξπρές Σκιάθος», που έκαναν κανονικά το δρομολόγιο προς Βόλο.
Ωστόσο προχθές το απόγευμα ο πλοίαρχος του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Πρωτεύς» ενημέρωσε ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στο λιμάνι του Βόλου, παρουσιάστηκε απότομη πτώση πίεσης ελαίου στη δεξιά ηλεκτρογεννήτρια.
Το πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα του Βόλου, προερχόμενο από Σκιάθο, αποβιβάζοντας με ασφάλεια 137 επιβάτες, 24 ΙΧ επιβατικά οχήματα, τα επτά φορτηγά και τα πέντε δίκυκλα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger