Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Να αποφυλακιστεί τώρα η καθαρίστρια που καταδικάστηκε

Να αποφυλακιστεί άμεσα η καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη και να γυρίσει στην οικογένεια και τη δουλειά της ζητά το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕγια την καθαρίστρια που καταδικάστηκε για πλαστό «τίτλο σπουδών» ΣΤ' Τάξης του Δημοτικού αναφέρει:
«Το ΚΚΕ ζητά να αποφυλακιστεί άμεσα η εργαζόμενη καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό του Βόλου, στον οποίο προσέφερε τις υπηρεσίες της για 20 σχεδόν χρόνια, που καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη γιατί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εργαζόταν με πλαστό "τίτλο σπουδών" ΣΤ' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου, ενώ ήταν "απόφοιτη" της Ε' Τάξης του Δημοτικού!

Τόσο το κατηγορητήριο, με το οποίο παραπέμφθηκε για κακούργημα, όσο και οι καταδικαστικές σε βάρος της αποφάσεις των δικαστηρίων και πολύ περισσότερο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη εκτίει την αδιανόητη 10ετή ποινή της στις Φυλακές της Θήβας συναποτελούν μια κατάφωρη αδικία σε βάρος μιας φτωχής γυναίκας που ουσιαστικά δεν αδίκησε κανέναν.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτο και εξοργιστικό το γεγονός ότι το κράτος και η δικαιοσύνη εξάντλησαν την αυστηρότητά τους και φυλάκισαν την καθαρίστρια, τη στιγμή που άλλες υποθέσεις, μεγάλου πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος και με αποδεδειγμένες τεράστιες ζημίες για το Δημόσιο εκκρεμούν. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η πολιτική που αντιμετωπίζει τον λαό ως εχθρό και που υλοποιείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή, αντιδραστικοποιείται διαρκώς. Η άδικη αυτή απόφαση, επίσης, καταρρίπτει τα όσα υποκριτικά και αστήρικτα επικαλούνται τα κόμματα του κεφαλαίου -κατά πώς βολεύονται κάθε φορά- περί "ισότητας απέναντι στο νόμο" και "κράτους δικαίου".
Πρέπει τώρα να τερματιστεί η περιπέτεια της καθαρίστριας και να γυρίσει στην οικογένεια και τη δουλειά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger