Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Το Σάββατο 17/11 η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία


Προσυγκεντρώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στις 5 μ.μ.
Συνεχίστηκαν την Παρασκευή οι εκδηλώσεις τιμής στον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, στο ιστορικό κτίριο του ιδρύματος στην Πατησίων, όπου συνέρρεε από το πρωί πλήθος κόσμου, σχολείων, φορέων, για να καταθέσουν στεφάνια και να αφήσουν ένα λουλούδι. Ο εορτασμός κορυφώνεται το Σάββατο, με τη μεγάλη διαδήλωση που καλούν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, στην αμερικάνικη πρεσβεία.
Στη Θεσσαλονίκη, τα ταξικά συνδικάτα της πόλης καλούν στην κατάθεση στεφανιών στις 12 το μεσημέρι και στη συγκέντρωση μπροστά στο Πολυτεχνείοστις 5 μ.μ.
Στεφάνι κατέθεσαν το πρωί της Παρασκευής στο Πολυτεχνείο αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (βλ. ρεπορτάζ στην ίδια σελίδα).
Ο χώρος του Πολυτεχνείου σείστηκε την Παρασκευή από το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», όταν ένστολοι νέοι στρατευμένοι κατέθεσαν επίσης στεφάνι στο χώρο.

Στεφάνια ακόμα κατέθεσαν μεταξύ άλλων η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η ΠΕΚΑΜ, η ΠΕΑΦΕ, η ΠΕΣΑΣΘΕΑ, η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), η «Πρωτοβουλία Αποστράτων», η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα, η Πανελλήνια Ενωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.
Το απόγευμα της Παρασκευής, στεφάνια στο χώρο του Πολυτεχνείου κατέθεσαν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ, πλήθος σωματείων και η ΕΕΔΥΕ.
Αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν από τους φοιτητικούς συλλόγους την Παρασκευή στο Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη.
Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα
Οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και των αντίστοιχων Οργανώσεων της ΚΝΕ για την αντιιμπεριαλιστική πορεία του Σαββάτου έχουν οριστεί για τις 5 μ.μ. στα εξής σημεία του κέντρου της Αθήνας:
-- Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου: Οι Οργανώσεις Βιομηχανίας, Κατασκευών, Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών, Χρηματοπιστωτικού, Επισιτισμού - Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών, Υγείας, Εκπαιδευτικών, ΟΤΑ - Δημόσιας Διοίκησης, ΕΒΕ, Καλλιτεχνών, Δικηγόρων και ΜΜΕ.
-- Σταδίου και Σανταρόζα: Οι Οργανώσεις των ΑΕΙ - ΤΕΙ.
-- Χαυτεία: Οι Οργανώσεις Δυτικών, Α' Αθήνας - Γαλατσίου, Ανατολικών, Νοτίων, Θριασίου - Μεγαρίδας, Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Πειραιά και Βορείων.
Πούλμαν για τη συγκέντρωση
Για τη συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ δρομολογούν πούλμαν, τα οποία αναχωρούν από:
Ολυμπιακό Χωριό, στις 3.30 μ.μ. από Κακλαμανάκη 21. Μενίδι,στις 3.45 μ.μ. από την πλατεία Καράβου. Ανω Λιόσια, στις 3.30 μ.μ. από την Τριγωνική πλατεία (πίσω από το δημαρχείο). Κόκκινος Μύλος, στις 3.45 μ.μ. από την Τριγωνική πλατεία. Ελευσίνα, στις 4 μ.μ. από το δημοτικό πάρκινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger