Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Απαιτούσαν να κατέβει η σημαία της Παλαιστίνης από την κερκίδα της ΑΕΚ οι Ισραηλινοί της Χάποελ

Χτες η ΑΕΚ υποδεχόταν την Χάποελ Ιερουσαλήμ στην πρεμιέρα του Basketball Champions League, που πέρσι την βρήκε να πανηγηρίζει τον τρίτο της Ευρωπαϊκό τίτλο.

Όπως κάθε φορά που ο αντίπαλος είναι ομάδα από το Ισραήλ, οι οπαδοί της Ένωσης είχαν αναρτήσει μια σημαία της Παλαιστίνης στην κερκίδα τους, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της για δικό τους ανεξάρτητο κράτος και λευτεριά από την κατοχή του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ.
Αυτό ενόχλησε τους ιθύνοντες της ομάδας του Ισραήλ που απαίτησαν με θράσος να κατέβει η σημαία της Παλαιστίνης από την κερκίδα των οπαδών της ΑΕΚ, ενώ σύμφωνα με τους εκφωνητές της ΕΡΤ που μετέδιδε τον αγώνα, απειλούσαν να μην κατέβουν να παίξουν στο δεύτερο ημίχρονο, εφόσον δεν ικανοποιούνταν το αίτημά τους.
Τελικά η σημαία παρέμεινε στη θέση της και το δεύτερο ημίχρονο διεξήχθη κανονικά, με τους φιλοξενούμενους να ανατρέπουν το σκηνικό του αγώνα και να παίρνουν την εκτός έδρας νίκη. Για εμάς όμως είναι το τελευταίο που έχει σημασία. Μπορεί στο γήπεδο να πήραν τη νίκη, σε πολιτικό-συμβολικό επίπεδο όμως γνώρισαν μια ηχηρή ήττα. Γιατί οι εξέδρες των γηπέδων δεν είναι σαν την ελληνική κυβέρνηση που δε χαλάει χατίρι στους συμμάχους της και τους θεωρεί πρεσβευτές κοινών αξιών, όπως η ειρήνη και η δημοκρατία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger