Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Σαν σήμερα το 1987 έγινε από μπάτσους η στυγνή φασιστική δολοφονία του αναρχικού Μ. Πρέκα.


Ηταν σαν σήμερα το 1987, όταν είχαμε άλλη μια κρατική ατιμώρητη δολοφονία με θύμα τον αναρχικό Μιχάλη Πρέκα.
Προηγουμένως ο ίδιος μαζί με τους συναγωνιστές του Χριστόφορο Μαρίνο και Κλέαρχο Σμυρναίο, προσπαθούν να απαλλοτριώσουν ένα ασύρματο από περιπολικό της Αθήνας για να δοθεί η δυνατότητα στον καταζητούμενο τότε Μ. Πρέκα να γνωρίζει τις κινήσεις των διωκτών του.

Εγιναν αντιληπτοί από κάποιον ρουφιάνο ο οποίος ειδοποιεί τους μπάτσους.
Αμεση η κινητοποίηση εκατοντάδων αστυνομικών. Καταδιώκουν και εγκλωβίζουν τους τρεις αναρχικούς. Ο Σμυρναίος και Μαρίνος συλλαμβάνονται.

Ο Μ. Πρέκας καταφεύγει σε ταράτσα πολυκατοικίας της περιοχής. Κυκλώνεται από μιλιούνια μπάτσους. Δέχεται καταιγισμό πυρών.«Οι μηνυόμενοι πυροβόλησαν, όχι για να τραυματίσουν ή να εκφοβίσουν τον Μ. Πρέκα, αλλά με ανθρωποκτόνο πρόθεση, όπως προκύπτει από τον αριθμό και τα σημεία των τραυμάτων, παρά το γεγονός ότι είχαν εντολή από τον επικεφαλής Νίκωνα Αρκουδέα να μην τον σκοτώσουν», ανέφερε τότε στη μήνυσή της σε βάρος τριών μπάτσων η σύντροφός του, Πρέκα, Βαγγελιώ Βογιατζή.
(Σημειωτέον ότι η Β. Βογιατζή συνελήφθη αμέσως μετά τη δολοφονία του Μ. Πρέκα, μαζί με το εφτά μηνών τότε παιδί τους. Κρατήθηκε προφυλακισμένηγια ενάμιση χρόνο, αντιμετωπίζοντας σωρεία κατασκευασμένων από τους μπάτσους κατηγοριών σχετικά με την συμμετοχή της σε τρομοκρατικές ενέργειες. Στην δίκη που ακολούθησε κατέπεσε πανηγυρικά η κακοστημένη σε βάρος της αστυνομική σκευωρία).

Φυσικά η μήνυσή της δεν είχε καμιά τύχη, ενώ ο ένας δολοφόνος ΕΚΑΜίτης, συνελήφθηκε αργότερα σαν έμπορος όπλων.

Η απροκάλυπτη δολοφονία του Μ. Πρέκα, περιγράφεται και σε κείμενο που κυκλοφόρησαν οι αντιεξουσιαστές τότε:
«Ενώ ήταν ανεβασμένος στην ταράτσα της πολυκατοικίας χτυπήθηκε από τα πυρά της αστυνομίας αλλά δεν πέθανε. Αιμόφυρτος μεταφέρεται στο περιπολικό. Η θανατηφόρα βολή είχε όμως φορά από πάνω προς τα κάτω κάτι που δεν μπορούσε να συμβεί ενώ ήταν ανεβασμένος στην ταράτσα. Ο Μιχάλης Πρέκας πυροβολήθηκε κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο».  

Από την πλευρά της η Ε.Ο 17 Νοέμβρη σε προκήρυξη της ανέφερε:

Οι αμερικάνικες προδιαγραφές είναι ορατές ακόμη και στις λεπτομέρειες της επιχείρησης. Πέρα απ' τη συνεχή παραπληροφόρηση μέσω των δημοσιογράφων, σημειώνουμε την όλη επιχείρηση που κατάληξε στη στυγνή φασιστική δολοφονία του Πρέκα.

Εκατοντάδες μπάτσοι με πολιτικά να ζητούν σα δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες το λυντσάρισμά του πασχίζοντας να δημιουργήσουν συναίνεση για τη φασιστική πρακτική τους. Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων να ξυλοκοπούν το Μαρίνο και να το παρουσιάζουν μέσω των δημοσιογράφων ότι χτυπήθηκε από πολίτες.

Τέλος η δολοφονία που είναι συνέπεια του συνδυασμού αλλαλούμ της αμερικάνικης πολιτικής-διαταγής, που επιτάσσει να σκοτώνονται οι «τρομοκράτες» σε τέτιες περιπτώσεις, και της ελληνικής ιδιαιτερότητας -ο Πρέκας έκανε βόλτες στο μπαλκόνι κοροϊδεύοντας τους χωρίς να προφυλάσσεται -που επέβαλλε να μη σκοτωθεί.

Έτσι αυτή η δολοφονία διέλυσε το μύθο των ειδικών δυνάμεων, αποκάλυψε το πραγματικό τους ποιόν, τους ξεσκέπασε πανηγυρικά σαν μια συμορία ανίκανων, θρασύδειλων χαραμοφάηδων.

Έχοντας όλα τα πλεονεκτήματα με το μέρος τους, υπερσύγχρονο οπλισμό, αλεξίσφαιρα γιλέκα, έχοντας περικυκλώσει τον Πρέκα, όντας καμιά εκατοστή ακροβολισμένοι απέναντι σε έναν, δηλαδή παίζοντας εκ του ασφαλούς αφού δεν διέτρεχαν κανένα κίνδυνο, όχι μόνο δεν κατόρθωσαν να τον συλλάβουν, αλλά μόλις ο Πρέκας εμφανίστηκε στο μπαλκόνι κι έριξε έναν πυροβολισμό στον αέρα, τα 'καναν στην κυριολεξία και απάντησαν με καταιγισμό σφαιρών.

Μπορούμε να πούμε λογικά ότι ο Πρέκας πέφτοντας δολοφονημένος απ' τις σφαίρες τους, τους εκδικήθηκε άσχημα. Τους ξεβράκωσε με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger