Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Σκόπελος: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε καταστηματάρχη για μια… κρέμα αντιγήρανσης αξίας 8 ευρώ


Καταστηματάρχης στη Σκόπελο εισέπραξε από την εφορία ένα πρόστιμο 1.000 ευρώ για μια κρέμα αντιγήρανσης αξίας 8 ευρώ την οποία πούλησε χωρίς να εκδώσει απόδειξη.
Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν πως ο καταστηματάρχης είχε εκδώσει χειρόγραφες 65 αποδείξεις χωρίς να χρησιμοποιήσει την ταμειακή μηχανή και δεν είχε κόψει μια απόδειξη από την ταμειακή αξίας 8 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ για μια κρέμα αντιγήρανσης.

Για τις 65 χειρόγραφες αποδείξεις τού επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ και για την άλλη αξίας 8 ευρώ εισέπραξε πρόστιμο 1.000 ευρώ. Σύνολο 1.500 ευρώ.
Επειδή ο φορολογούμενος θεώρησε ότι αδικήθηκε προσέφυγε στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ για να βρει το δίκιο του. Η ΔΕΔ, αφού εξέτασε την υπόθεση, απέρριψε την προσφυγή του και επικύρωσε το πρόστιμο γιατί δεν πείστηκε καθόλου από τα όσα ισχυρίστηκε.
Ο καταστηματάρχης ισχυρίστηκε ότι είχε στείλει την ταμειακή για επισκευή και για τον λόγο αυτόν έκοβε χειρόγραφες αποδείξεις. Ωστόσο, δελτίο αποστολής με το οποίο έστειλε για επισκευή την ταμειακή δεν βρέθηκε ποτέ. Ούτε και το στοιχείο δαπάνης που να τεκμηριώνει την επισκευή της.
Αλλά όχι μόνο αυτό. Όταν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έκαναν ξανά έλεγχο στο κατάστημά του, διαπίστωσαν πάλι ότι δεν υπήρχε ταμειακή μηχανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger