Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του ιστιοφόρου με πέντε επιβάτες στις Σποράδες


Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση του ιστιοπλοϊκού σκάφους πέντε Τούρκων που είχαν να δώσουν σημεία ζωής στις οικογένειές τους από την περασμένη Δευτέρα, ενώ ταξίδευαν από Άγιο Ευστράτιο Λήμνου με προορισμό την Αλόννησο και ενώ στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι.
Χθες, που κόπασαν οι άνεμοι, το ιστιοπλοϊκό σκάφος κατέπλευσε στην Αλόννησο με ασφάλεια και όπως ενημερώθηκε η λιμενική αρχή, οι Τούρκοι, όλες αυτές τις μέρες βρίσκονταν στον όρμο Πλανήτη Κυρά Παναγιάς Αλλοννήσου, όπου είχαν βρει καταφύγιο.
Ο εν λόγω όρμος είναι απάνεμος και έτσι οι επιβάτες του ιστιοφόρου συνέχισαν τις διακοπές τους δίχως να κινδυνέψει με κάποιο τρόπο η ζωή τους.

Εντούτοις, λόγω του ότι στην περιοχή δεν πιάνει σήμα καμίας κινητής τηλεφωνίας οι τουρίστες δεν μπορούσαν να ενημερώσουν τις οικογένειές τους, για να μην ανησυχούν.
Υπενθυμίζεται ότι, από την περασμένη Δευτέρα διεξάγονταν συνεχείς έλεγχοι, μετά από ενημέρωση που είχαν οι λιμενικές αρχές Αλοννήσου, Σκοπέλου και Σκιάθου από το Θάλαμο Επιχειρήσεων με τον οποίο επικοινώνησαν οι οικογένειες των Τούρκων.
Εντούτοις, όλες αυτές τις μέρες λόγω της επικράτησαν θυελλωδών ανέμων οι λιμενικοί ήταν υποχρεωμένοι να διεξάγουν έρευνες μόνο διά ξηράς στα λιμάνια και τους όρμους.
Λιμενικοί υποψιάζονταν ότι το ιστιοφόρο θα μπορούσε να βρίσκεται στην Κυρά Παναγιά, αλλά κανένας δεν μπορούσε να το διαπιστώσει αυτό με βεβαιότητα.
Η αναζήτηση λοιπόν των Τούρκων έληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού όλοι οι επιβάτες του ιστιοφόρου ήταν καλά στην υγεία τους ενώ και στον όρμο της Κυρά Παναγιάς συνέχιζαν τις διακοπές τους χωρίς προβλήματα και περαιτέρω ταλαιπωρία.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger