Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Μάθανε λεηλατούμαστε, πλάκωσαν κι οι επενδυτές....


Γράφει ο mitsos175.

“Αγωγή στο Ελληνικό Δημόσιο, ύψους 750.000.000 €, κατέθεσε η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός", επειδή όπως υποστηρίζει, υπέστη από καθυστέρηση ζημιές από την καθυστέρηση στην έκδοση των απαιτούμενων αδειών για τις Σκουριές”!

Τι ζημιές αγάπες μου; Από πότε τα κέρδη λέγονται ζημιές; Κι αν ζητάτε εσείς, τι πρέπει να σας ζητήσουν οι κάτοικοι των Σκουριών, που ρημάξατε την περιοχή; Αν πάλι ζημιώνεστε, φύγετε, γιατί δεν το κάνετε; Μόνο λόγια κι υποσχέσεις είστε.

Φυσικά δεν πρόκειται να φύγουν, φεύγουν ποτέ όσο έχει φαΐ;
- “Στο ποσό περιλαμβάνονται δαπάνες που έχουν γίνει αλλά και διαφυγόντα κέρδη, ενώ διευκρινίζεται ότι η αίτηση είναι εξωδικαστική και δεν θέτει σε κίνηση νομικές διαδικασίες”.
“Διαφυγόντα κέρδη” σημαίνει ότι τους ξέφυγαν μερικά δέντρα; Καλά, μην κάνουν έτσι, κάηκαν δάση σε άλλες περιοχές...

- “Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Τζορτζ Μπερνς, δήλωσε σχετικά ότι η αίτηση που κατατέθηκε αποτελεί μια προσπάθεια να επιλυθεί με καλή πίστη το ζήτημα με το Ελληνικό Δημόσιο καθώς σχετίζεται με τα κόστη που ανέκυψαν εξαιτίας της καθυστέρησης έκδοσης των αδειών στο project των Σκουριών. Η Eldorado, προσθέτει, πάντοτε ενήργησε με τρόπο να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση προκειμένου να προχωρήσει στην υπεύθυνη ανάπτυξη των Σκουριών. Ελπίζουμε, καταλήγει, ότι το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί με φιλικό τρόπο χωρίς να χρειαστεί η προσφυγή στην οδό της διαιτησίας”.
Καλέ ναι, με φιλικότατο τρόπο ζητάν κοντά ένα δις, χώρια όσα κέρδισαν από το χρυσό.

Βρίσκουν όμως και τα κάνουν. Γιατί δεν θα είχαν τέτοιο θράσος, αν πχ έβγαινε το ΚΚΕ. Να τα λέμε κι αυτά. Θα έπαιρναν πόδι κατευθείαν. Κι ας διαμαρτύρονταν και στο ΝΑΤΟ, δεν πείραζε. Αλήθεια είναι όμως, πως, αν ήταν οι πιο στενοί τους φίλοι επάνω, οι νεοδημοκράτες, θα τους έδιναν όχι ένα, 10 δις, να έχουν να λένε καλά λόγια για την Ελλάδα.
Που τέτοιες επιχειρήσεις έκαναν οι Ισπανοί κονκισταδόρες στο Μεξικό και το Περού και τα έκαναν όλα λίμπα. Δεν πήρε μόνο το όνομα η Πολυεθνική, πήρε και τη χάρη.

Πλάκα όμως έχει και η απάντηση: Αντί να τους δώσουν ένα τηλέφωνο ψυχιάτρου, ή να τους στείλουν από κει που 'ρθαν, λένε “το εξετάζουν”!

- “Η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, μια ενιαία επένδυση και «ως εκ τούτου, βασική προϋπόθεση για την έναρξη και λειτουργία των επιμέρους τμημάτων αυτής, είναι η προσκόμιση, εκ μέρους της εταιρείας, των απαραίτητων εγγυήσεων για την υλοποίηση της υποχρέωσης παραγωγής καθαρών μετάλλων» επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας”.

Με άλλα λόγια η εταιρεία δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της. Αλλά η απαίτηση, απαίτηση. Και το θράσος; Αμέτρητο! Να δείτε που θα κατεβάσουν και στο δρόμο τους νεοδημοκράτες να φωνάζουν “Δώστε κι άλλα στο Κεφάλαιο, κόψτε τώρα τις συντάξεις”. 

“Στο πλαίσιο της θέσης αυτής”, λέει το ΥΠΕΝ, “εξετάζεται από τη διοίκηση και το κατατεθέν αίτημα της εταιρείας”.
Τι να εξετάσετε, μανάρια μου; Που ενώ μας χρωστάνε, ζητάνε και τα ρέστα; Που “ρέστα” εδώ είναι όλο σχεδόν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύηςενός χρόνου! Γι αυτό θέλουν να το κόψουν κάποιοι; Θέλουν να το δώσουν στους “επιχειρηματίες” γιατί είναι “φτωχαδάκια”;!

Μάθανε λεηλατούμαστε, πλάκωσαν κι οι επενδυτές.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger