Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Το "λογικό" και το "παράλογο" της κ. Αλεξίας Μπακογιάννη - Με αφορμή τους ισχυρισμούς της για την μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα.



Του Γ.Γ.

Οταν πριν αρκετά χρόνια οι συντελεστές της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής "Ελληνοφρένεια" είχαν κάνει ένα ευρηματικό βιντεάκι, το οποίο αναφερόταν στο ότι για δεκαετίες το Μητσοτακέικο συντηρείται πλουσιοπάροχα από τον ιδρώτα που εργαζόμενου ελληνικού λαού, είχαν παραλείψει σ' αυτό να συμπεριλάβουν και την κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία.
(Προφανώς δεν είχε πάρει τότε διαστάσεις ο βίος και η πολιτεία της).

Πιθανόν, γιατί και η ίδια με την δημόσια συμπεριφορά της φρόντιζε να κρατάει χαμηλούς τόνους και και να μην προκαλεί.
Ομως, τώρα δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και της βγήκε το Μητσοτακέικο. Σχολιάζοντας, λοιπόν, την μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα απ' τον Κορυδαλλό στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας μας είπε: "Κι εγώ έχω ένα αίτημα στον Τσίπρα, να μου φέρει πίσω τον πατέρα μου, αλλά δεν μπορεί". 
(Αλλη, δηλαδή, μια πολιτική καραμπινάτη εκμετάλλευση, του θανάτου του Παύλου Μπακογιάννη -απ' αυτές που συνηθίζει χρόνια τώρα η οικογένεια των "αρίστων").

Να προσπεράσουμε το ότι τις μεταγωγές των κρατουμένων δεν τις κάνει ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του, αλλά η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών.
Απασχολημένη με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες η Αλεξία Μπακογιάννη δεν θα είχε χρόνο να πληροφορηθεί τα αυτονόητα.

Να μην επικεντρωθούμε επίσης, σ' αυτό που γνωρίζει και η ίδια, ότι δηλαδή ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κάνει "θαύματα" και να φέρει πίσω στην ζωή τον πατέρα της.
(Αλλωστε και όσα θαύματα διαβάζουμε ότι γίνονται από "αγίους" και αυτά είναι μέσα σε "πλαίσια". Δεν γίνεται ας πούμε να συμβεί θαύμα και να "φυτρώσει" κανένα χέρι που έχει κοπεί, πόσο μάλλον να ζωντανέψει νεκρός).

Μας δίνει όμως την ευκαιρία, η Αλεξία Μπακογιάννη να της υποβάλλουμε κι εμείς ένα "αίτημα" που είναι απόλυτα εφικτό, όχι όπως αυτό που διατύπωσε η ίδια με παραλήπτη τον Τσίπρα.
Να μας απαντήσει, δηλαδή, πώς η ίδια κατορθώνει να κάνει τόσα "θαύματα" στην επιχειρηματική της δραστηριότητα.
Εντάξει, η μητέρα της χρημάτισε χρόνια σε υπουργικά πόστα, οπότε αναμενόμενο είναι τα οικογενειακά της εισοδήματα, να αυξηθούν κατακόρυφα.
Γράφαμε μάλιστα σε περασμένη ανάρτησή μας ότι "το ζεύγος Κούβελου - Μπακογιάννη το οποίο δήλωνε εισόδημα 1346 ευρώ το 2002, έφτασε στο1.143.860 το 2006, ενώ το 2008 παρουσιάζει εισοδήματα ύψους 990.583 ευρώ!!
Προφανώς κάποιο θαύμα θα συνέβη και μέσα σε 6 χρόνια το εισόδημα που δήλωναν και το οποίο ήταν μικρότερο των χιλίων πεντακοσίων ευρώ να ανέλθει σχεδόν στο ένα εκατομμύριο".

Αυτό το "θαύμα" που συνέβη με την οικογένεια της μητέρας της, μπορεί να το αντιληφθούμε. Τα επιχειρηματικά "θαύματα" που κατορθώνει η κόρη της Ντόρας "δυσκολευόμαστε" να συλλάβουμε

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Φυσικά δεν είμαστε "εφορία" να την ρωτήσουμε πώς απέκτησε το "χολιγουντιανών διαστάσεων παλάτι της στη Τζιά", το οποίο εκτός των άλλων "διαθέτει πισίνα 250 τετραγωνικών με αμμουδιά", σύμφωνα με δημοσίευμα που υπήρξε στην εφημερίδα Realnews. Οπως και δεν μας ενδιαφέρει η προσωπική της ζωή και πώς συνέβαλε αυτή να γιγαντωθεί η επιχείρηση της. 

Σαν πολίτες όμως θεωρούμε ότι έχουμε δικαίωμα να πληροφορηθούμε για κάποια επιχειρηματικά "θαύματα", που κατόρθωσε η ίδια, με όχημα την εταιρεία δημοσίων σχέσεων "AIA RELATE" που διαθέτει.

Οταν στις 10 Μάη 2016 έγινε η αποκάλυψη -με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της "εφημερίδας των Συντακτών"- ότι η εταιρεία της Αλεξίας Μπακογιάννη είχε κάποιες "προβληματικές" οικονομικές συναλλαγές με την τον Ερυθρό Σταυρό, επί ηγεσίας Μαρτίνη, είχε δημιουργηθεί ένας σάλος.
Σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας η εταιρεία της Μπακογιάννη είχε αναλάβει την διαφημιστική καμπάνια για τον έρανο που έκανε το 2009 ο ΕΕΣ, χωρίς να τηρηθεί καμία διαγωνιστική διαδικασία εισπράττοντας το τεράστιο ποσό - για το έργο που παρήγαγε- των 235.467,69 ευρώ (!).

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Οπως αναφερόταν στο ίδιο πόρισμα η εταιρεία «ΑΙΑ RELATE», σύναψε τρεις συμβάσεις με τον ΕΕΣ επί ηγεσίας Ανδρέα Μαρτίνη, με τις συνολικές απολαβές της να ανέρχονται σε 672.267,69 ευρώ.
Οι επιθεωρητές Υγείας, ζητούσαν επίσης, να περιγραφούν από όλες τις πλευρές, "τόσο απ' τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, όσο και από την εταιρεία, τα κριτήρια με τα οποία υπογράφηκαν οι σχετικές συμβάσεις με αμοιβές που χαρακτηρίζονται τουλάχιστον υπέρογκες".

Θα ήταν εύκολο στην κ. Αλεξία Μπακογιάννη να μας απαντήσει ποιος "άγιος" έκανε το "θαύμα" του και αυτή την ιστορία την έχει φάει το σκοτάδι; (Ρητορικό φυσικά το ερώτημα. Ενδιαφέρον όμως θα είχε να μαθαίναμε την άποψη του υπουργείου Δικαιοσύνης γ' αυτό το θέμα).

Να μην αφήσουμε όμως και αναπάντητη την εκτίμηση της κυρίας αυτής, ότι η μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα στις φυλακές Κασσαβέτειας «δεν στέκει λογικά».
Μάλιστα.

"Λογικό" για την Αλεξία Μπακογιάννη είναι ο δικός τους «νομικός πολιτισμός» να γίνεται κουρελόχαρτο και το μέλος της 17 Νοέμβρη να φτάνει σταπρόθυρα του θανάτου, από την απεργία πείνας που έκανε, για να ικανοποιηθεί ένα αίτημα του που έπρεπε να είναι αυτονόητο.

"Λογικό" για την Α. Μπακογιάννη τα φερόμενα σαν μέλη της 17Ν να καταδικαστούν από ειδικά δικαστήρια, με ειδικούς νόμους, με ψευδομάρτυρες και κατασκευασμένα στοιχεία.   

"Παράλογο", για την ίδια, να εφαρμόζονται οι δικοί τους νόμοι. 

"Λογικό" επίσης θεωρεί το γεγονός ότι το στέλεχος της παράταξης της Γιάννης Καλαμπόκας, που δολοφόνησε τον αγωνιστή Τεμπονέρα, να "καθαρίζει" με λίγα χρόνια φυλακή και στην συνέχεια να έγινε διευθυντής τράπεζας.

Απόλυτα "κατανοητό" το Μητσοτακέικο σκεπτικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger