Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία της Αυστρίας στα καλύτερα της - Ψηφίστηκε νομοσχέδιο που προβλέπει την καθημερινή 12ωρη εργασία

Πριν μερικές μέρες στην ανάρτησή που τιτλοφορούσαμε "Κραυγαλέα πτυχή του καπιταλιστικού παραλογισμού" αναφέραμε μεταξύ άλλων: "Η είδηση μας έρχεται από την Αυστρία και μας λέει ότι η ακροδεξιά κυβέρνηση της χώρας αυτής ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του εγχώριου κεφαλαίου, των λόμπι κα των πολυεθνικών, ετοιμάζεται να νομοθετήσει την 60ωρη εβδομαδιαία εργασία, κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν καθημερινά 12 ώρες".

Σήμερα η ειδησεογραφία μας πληροφορεί ότι το μέτωπο που σχημάτισαν στην βουλή της Αυστρίας, νεοφιλελεύθεροι, ακροδεξιοί και δεξιοί υπερψήφισε το νομοσχέδιο που δίνει την δυνατότητα στους εργοδότες να απασχολούν τους εργαζόμενους τους μέχρι 12 ώρες την μέρα.

Δυο σημειώσεις. Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ζήτησε να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης σε όλη την Αυστρία. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία απέρριψε αυτό το αίτημα.

Στην άποψη του αρχηγού της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν, ότι μπορεί κάποιος να καταλάβει ποιος ωφελείται από το συγκεκριμένο νόμο, βλέποντας τους βιομηχάνους να πανηγυρίζουν η κυβέρνηση αντέτεινε ότι το 8ωρο θα παραμείνει ο κανονικός χρόνος εργασίας και απλά θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους εργαζόμενους το επιθυμούν, να εργάζονται μέχρι και 12 ώρες τη μέρα.
Λες και δεν μπορεί κάθε εργοδότης να απολύσει έναν εργάτη που δεν θέλει να βιώσει έναν εργασιακό μεσαίωνα και να προσλάβει έναν "υπάκουο".

Περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις των εργαζομένων αυτής της χώρας και πώς θα  μετουσιαστεί ξ δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας συνδικάτων Wolfgang Katzian, πως “θα αντισταθούμε με όλα τα μέσα που έχουμε”

 Συμπέρασμα: Η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία της Αυστρίας στα καλύτερα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger